Vir: Posnetek zaslona
Urška Klakočar Zupančič je danes skupaj s poslancem Dejanom Zavcem obiskala ljubljansko pediatrično kliniko. Otrokom 3. nadstropja sta pokazala 'boksarski film', ki je v zadnjih dneh dvignil precej prahu.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec sta danes opravila obisk Pediatrične klinike Ljubljana. Srečala sta se z vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Markom Jugom in predstojnikom pediatrične klinike Markom Pokornom.

Otrokom pokazala »boksarski dvoboj« Klakočar Zupančičeve z Zavcem

Zavec in Klakočar Zupančič sta si z junaki 3. nadstropja, torej otroci, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku klinike, ogledala kratki igrani film z naslovom 'Za male in velike junake Pediatrične klinike Ljubljana'.

Film je bil posnet v veliki dvorani državnega zbora, v njem pa sta se v boksu pomerila prav Zavec in Klakočar Zupančič.

Simbolni boksarski spopad sta nato prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic, ki so znak boja proti otroškemu raku.

Poslanke in poslanci so dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore, v rokah pa držijo zlate pentljice.

V stranki SDS so se na vabilo k snemanju kritično odzvali. Med drugim so zapisali, da je je tovrsten pristop do tako občutljive problematike, kot je bolezen otrok, močno zgrešen.

»V poslanski skupini Slovenska demokratska stranka smo zgroženi nad tem, da predsednica državnega zbora izjemno občutljivo temo, tako za otroke - bolnike z rakom, kot njihove starše - skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore,« so sporočili. 

Klakočar Zupančič: »Film je bil zelo grdo zlorabljen«

»Danes smo si ogledali tudi ta film, ki je bil posnet in ki je dvignil toliko prahu. Ta film, ki je bil narejen z dobrim namenom, da daje upanje in moč tem izjemnim borcem na pediatrični kliniki, je bil grdo zlorabljen. Sami si boste po ogledu posnetka lahko ustvarili mnenje, s kakšnim namenom je bil posnet,« je poudarila Urška Klakočar Zupančič.

»Film ni bil namenjen tistim, ki so komentirali, pač pa za otroke, ki se borijo za življenje in vedo, kaj je dostojanstvo,« je dodal Zavec.

»Pediatrična klinika je izjemen primer javnega zdravstva,« je sicer ob obisku poudarila predsednica državnega zbora: »Ne predstavljam si, da bi se otroci z onkološkega oddelka zdravili kjerkoli drugje kot v javni ustanovi. To moramo varovati.«

Komentarji (1)

cabron (ni preverjeno)

Zavec si naj malo pameti kupi rajs..................ritoliznik

Starejše novice