FOTO: arhiv Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ptuj
V petek bodo v Mokronogu na Dolenjskem razglasili najbolj kulturno šolo leta 2019. Med enajstimi nominirankami je tudi pet štajerskih osnovnih šol.

Naziv »Kulturna šola« je letos prejelo enajst osnovnih šol: Angela Besednjaka Maribor, Boštanj, Grm Novo mesto, Košana, Ivana Tavčarja Gorenja vas, Miklavž pri Ormožu, dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Vinica, Vransko-Tabor, II. Osnovna šola Rogaška Slatina in Dom Antona Skale Maribor.

Le ena od naštetih šol se bo na svečani zaključni prireditvi projekta Kulturna šola, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ovenčala z nazivom Najbolj kulturna šola leta 2019.

Podelili bodo tudi posebna priznanja v kategorijah velika, srednje velika in mala oziroma podružnična šola ter posebna priznanja za izjemne dosežke na različnih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. Področja so: zborovska glasba; gledališka, lutkovna, folklorna in likovna dejavnost; varovanje kulturne dediščine; kulturna vzgoja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami; spodbujanje izobraževanja mentorjev za kulturna in umetniška področja.

Vsako leto več kot tisoč različnih prireditev

S projektom Kulturna šola si v Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti prizadevajo predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želijo si, da bi vsi učenci, ne glede na to, katero šolo obiskujejo, imeli možnost izbire med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi.

»Projekt Kulturna šola že več let uspešno promovira prisotnost in razvoj kulture v osnovnih šolah. Zaključno prireditev in podelitev priznanj vsako leto gosti mesto, od koder prihaja zmagovalka preteklega leta,« so povedali v Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

V omenjenem skladu v okviru projekta Kulturna šola vsako leto pripravijo več kot tisoč različnih prireditev za otroke in mladino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice