Slika je simbolična.
Koordinacija zdravniških organizacij opozarja, da se zdravniki v zadnjem času vedno pogosteje srečujejo z grožnjami bolnikov. Zato prosijo in pričakujejo, da jih bolniki, ki pridejo po pomoč, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj.

Kot so zapisali v Koordinaciji zdravniških organizacij, se zdravniški poklic od večine drugih intelektualnih poklicev razlikuje v tem, da morajo svoje znanje, zato da ohranijo zdravniško licenco, potrjevati vsakih sedem let.

Dodali so, da pridobljeno znanje temelji na dosežkih moderne, zahodne, uradne medicinske znanosti, pri čemer so zdravniki vse pogosteje uspešni tudi pri težkih boleznih, ki so še pred nekaj leti pomenile smrtno grožnjo bolnikom.

V koordinaciji zdravniških organizacij so ob tem izpostavili, da se pacienti po pomoč zdravnika obrnejo prostovoljno, in dodali, da je nesprejemljivo, da se pri tem vedejo žaljivo in nespoštljivo.

»Zato prosimo in pričakujemo, da nas bolniki, ki pridejo po pomoč prostovoljno, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj,« so sporočili.

Starejše novice