Slika je simbolična.
Žled in poledica, ki ju je povzročilo nočno deževje in nizke temperature, povzroča težave na pločnikih, cestah, a največ v železniškem potniškem prometu. Vlaki tako vozijo z velikimi zamudami, ki presegajo tudi tri ure.

Vremenska napoved se je izkazala za resnično. Agencija Republike Slovenije za okolje je namreč izdala opozorilo, da bo po državi, predvsem v v severovzhodni Sloveniji, po nižinah in dolinah z negativno temperaturo nevarnost poledice.

Na poledico na pločnikih in cestah opozarjajo tudi policisti, veliko težav pa trenutno žled povzroča predvsem v železniškem potniškem prometu. 

Tako Slovenske železnice opozarjajo, da bo zaradi poslabšanja vremenskih razmer, natančneje zaradi žleda na vozni mreži, namesto vlakov, ki vozijo proti, in iz Šentilja, organizirani nadomestni avtobusi, zaradi česar že nastajajo velike zamude.

Prav tako do zamud prihaja pri vlakih, ki vozijo od Pragerskega proti Ptuju. Tako ima trenutno vlak, ki vozi iz Maribora do Hodoša, že več kot dve uri zamude. Še večjo zamudo ima vlak na liniji Murska Sobota - Maribor, ta ima zamude kar tri ure.

Kakšni so vremenski obeti?

Danes bo oblačno, pri čemer bo občasno deževalo, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od ena do pet, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. 

Ponoči bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije postopoma spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala burja. 

Jutranje temperature bodo okoli ničle, na Goriškem in ob morju okoli pet stopinj. Tako bo jutri oblačno, sredi dneva pa bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od severozahoda pričelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od minus ena do tri, na Primorskem do devet stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti.

Starejše novice