Foto: Jure Banfi
Kidričani so včeraj dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach. Robert Pevnik je po odličnem drugem polčasu poudaril, da bo Aluminij v Novi Gorici napadal novo zmago.

Nogometaši Aluminija so po polovici kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach na dobri poti, da se po sezoni v 2. SNL vrnejo med najboljše klube v državi.

Rdeči iz »šume« so, potem ko so se to pomlad v pokalnem tekmovanju odlično kosali že z Koprom in Olimpijo, optimistične napovedi pred obračunom z Gorico potrdili na zelenici.

Deveta ekipa Prve lige Telemach je igrišče v Kidričevem zapuščala sklonjenih glav, mrežo gostov so zatresli Marko Brest, ki je bil prvi junak zmage Aluminija, Nik Marinšek in Daniel Skiba.

»Bilo je preveč enostavnih individualnih napak. Nobena ekipa ne more narediti rezultata po takih napakah. Mi smo Aluminij vrnili v igro, čeprav smo po izenačenju imeli pobudo in napadali. Zgodil se je drugi zadetek, enajstmetrovka, na koncu lahko samo čestitamo Aluminiju. 

Kidričani so bili, če gledamo celotno srečanje, bolj odločni, niso naredili takšnih napak kot mi. Zmaga zasluženo ostaja doma,« je po porazu dejal Agron Šalja. Goriški strateg je priznal, da je pred Primorci zahtevna naloga, vendar razlika po njegovem mnenju ni neulovljiva. 

Prevladal zmagovalni karakter

»Mislim, da v prvem polčasu še nismo bili povsem pravi, čeprav ni bilo slabo. Prejeli smo zadetek, ki bi ga lahko preprečili z nekaj več osredotočenosti. Že v prvem polčasu bi lahko dosegli še kakšen gol, v drugem pa smo bili absolutno boljši tekmec, narekovali ritem in imeli posest. 

Fantom sem ob polčasu dejal, da ne bo več kvalifikacij, naj se sprostijo in odigrajo, kot znajo. Čestitam jim za nocojšnjo tekmo, vendar ni evforije. Rezultat je dober, v Novo Gorico gremo zelo optimistični, ne, da branimo prednost, ampak da tam še enkrat zmagamo!« pa je poudaril Robert Pevnik.

Trener Aluminija si je pred tekmo sicer želel zmage brez prejetega zadetka - Goričani so v 19. minuti izenačili po natančnem strelu bivšega Kidričana Alena Krajnca -, a je bil izredno zadovoljen tudi z zmago z izidom 3:1.

Gorica bi se na povratni tekmi sicer lahko rešila z zmago 2:0, saj v kvalifikacijah še vedno velja pravilo zadetka v gosteh. Pevnik je že napovedal, kaj od svojih nogometašev pričakuje v nedeljskem popoldnevu:

»Kaj spremeniti? Od začetka moramo igrati nogomet, da smo bolj sproščeni in odgovorni. Vem, da moji fantje to zmorejo. Nocoj je bilo nekaj pritiska, vendar mislim, da je prevladal zmagovalni karakter. 

Mi smo morali zmagovati skozi celotno sezono, Gorica pa se je krčevito branila na vsaki prvoligaški tekmi. Sem optimist tudi za drugo srečanje, čeprav je Gorica pokazala, da ima kakovost, sem pa nocoj ponosen na svoje igralce. Za drugi polčas jim lahko povem samo, 'kapo dol'!«

Z odliko opravili domačo nalogo

»Mislim, da je naša zmaga zaslužena. Z odliko smo opravili domačo nalogo, čeprav je bilo v prvem polčasu opaziti nekaj nervoze na obeh straneh, videli smo taktični dvoboj, v drugem polčasu pa se je obračun prevesil na našo stran. 

Rezultat 3:1 je zaslužen. Skozi celotno tekmo smo bili dominantnejši, izjema je druga polovica prvega polčasa, ko so nas Goričani stisnili, kot sem že dejal, smo zasluženo zmagali,« pa je bil po zmagi zadovoljen Nik Marinšek.

Kapetan Aluminija je uspešno izvedel najstrožjo kazen, ki jo je priigral Marko Brest, v končnici srečanja pa je z dobro podajo zaposlil še strelca tretjega zadetka gostiteljev, Daniela Skibo.

Časa za počitek ne bo veliko, saj bo povratna tekma odigrana že v nedeljo, v Športnem parku Nova Gorica se bo pričela ob 17:30. Pred Kidričani je vsaj še 90 minut boja za povratek med najboljše.

Bo rdečim uspelo?

Starejše novice