Foto: Peter Dominko
Stadion Stožice bo v petek, 15. septembra, poln znanih nogometnih imen. Na povabilo Aleksandra Čeferina, ki organizira dobrodelno tekmo za pomoč prizadetim v poplavah, v Ljubljano prihajajo Figo, Buffon, Maldini, Ševčenko, Bierhoff, Boban in drugi.

Znana slovenska imena iz sveta športa na različne načine pomagajo prizadetim v avgustovskih poplavah.

Z nakazilom ali zbiranjem finančnih sredstev pomoči potrebnim so se odzvali že številni slovenski športniki, vse od Janje Garnbret, Luke Dončića, Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča in ostalih kolesarjev in številnih drugih.

Prizadetim v poplavah bo na pomoč priskočil tudi Aleksander Čeferin. Iz Nogometne zveze Slovenije so že 8. avgusta sporočili, da je Evropska nogometna zveza odobrila sredstva v višini 300 tisoč evrov za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah, NZS pa je k temu dodatno namenila še 20 tisoč evrov.

Čeferin bo žrtvam poplav na pomoč priskočil tudi tako, da bo čez dobra dva tedna v Ljubljani organiziral dobrodelno nogometno tekmo s številnimi znanimi nogometnimi imeni, ki so navijače navduševali pred leti.

V Stožicah znova vrsta zvezdnikov

Zbrano občinstvo bodo v Stožicah zabavali zvezdniki, kot so Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Mario MandžukićDavid James, Giorgos Karagounis, Vladimir Šmicer, Mikael Silvestre, Fabio Capello in drugi.

Nekateri med njimi so na zelenici največjega slovenskega nogometnega stadiona zaigrali že pred dvema letoma, ko je bil Čeferin častni pokrovitelj tekme, na kateri so zbirali sredstva za Fundacijo Miroslava Cerarja.

Zdaj bo zbrana nogometna zasedba še bolj zvezdniška, namen pa ravno tako dobrodelen. Dogodek bo v petek, 15. septembra, medijsko podprla tudi televizija BeIN Sport, ki bo sliko iz Stožic prenašala na kar 27 območjih po svetu.

»Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani,« je v vabilu zapisal Čeferin.

Septembrski dobrodelni obračun se bo v Ljubljani pričel ob 20. uri, ves izkupiček, ki bo zbran od sponzorjev, prodaje vstopnic in s prostovoljnimi prispevki posameznikov, pa bo usmerjen v dobrodelno fundacijo »Preprosto blizu«, ki jo upravlja Radio 1. 

Omenjena fundacija bo sredstva razdelila ljudem, ki so bili prizadeti v nedavnih poplavah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice