Vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 2020 je v svoji prvi izvedbi preskočila vse ovire.

Včerajšnje dogajanje se je začelo pozno popoldne, ambasadorka tekme Ilka Štuhec pa je VIP uro smučanja skupaj s povabljenci in nagrajenci začela ob 20. uri.

»Ker si Downhilko resnično želimo izpeljati v letošnji zimi, smo primorani iskati rešitve, saj nas vreme letos res ne usliši. Našli smo alternativo na Areškem Pohorju, kar nas veseli kljub temu, da tekmovanje ne bo ravno takšno, kot smo ga želeli,« je pred tekmo povedala Dora Skorobrijin, vodja organizacije Downhilke.

Tekma je bilo zaradi zahtevnosti za smučarje, ki jo prinaša prevoz s sedežnico in ne gondolo, trajal 8 ur in ne 12, kot je bilo prvotno načrtovano.

Kljub temu izzivov za tekmovalce ni manjkalo, nič manjši pa ni bil ambient, saj je bila proga ob sedežnici Pisker na Areškem Pohorju prvič v zgodovini osvetljena in je ponudila smuko na najvišji možni ravni, kot si jo zaslužijo tekmovalci.

Dogodek VIP ura z Ilko Štuhec dobrodelno obarvan

Ilka Štuhec je kot ambasadorka tekme s povabljenci progo preizkusila med 20. in 21. uro, vsak odpeljan krog pa je prinesel sredstva v dobrodelni sklad.

Enako velja za tekmovalce na tekmi, ki so s svojo požrtvovalnostjo in željo po zmagi in nazivu najbolj vzdržljivega smučarja v dobrodelni sklad prispevali po en evro za vsak odpeljani krog.

Zbrana sredstva so namenjena Fundaciji za športnike iz socialno ogroženih okolij, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije.

Tekmovalci so imeli ob vznožju sedežnice Pisker na voljo poseben prostor za pripravo in počitek ter okrepčilo.

»Logističnih izzivov tudi tukaj ni manjkalo, a pomembno nam je, da se tekmovalci in vsi ostali na tekmi dobro počutijo. Kljub temu, da so se načrti s tekmo spremenili od tistih prvotno načrtovanih, verjamemo, da je pred nami izjemen športni dogodek, ki bo služil kot osnova za nadgrajevanje v prihodnjih letih,« je ob pripravah zaključila Dora Skorobrijin.

Zmagovalcu Klemnu Cizelju je v osmih urah uspelo prevoziti kar 52 voženj, najzmoglivejša smučarka, Tina Šmon, pa je v osmih urah prevozila 51 voženj. Tukaj si lahko ogledate rezultate tekmovanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice