Foto: Miloš Vujinović
V Šmartnem in v Slovenj Gradcu so pripravili bučen sprejem za olimpijko s kolajno najbolj žlahtnega leska. Janjo Garnbret so z letaki, glasnim navijanjem in solzami v očeh pozdravili ponosni sokrajani.

Janjo Garnbret, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu Sloveniji priborila zlato medaljo v plezanju, so najbolj zvesti navijači in prijatelji kljub pozni uri pozdravili že ob prihodu na brniško letališče.

Prvo olimpijsko prvakinjo v zgodovini športnega plezanja je navdušena množica včeraj pozdravila v prestolnici. Za najbolj čustven in veličasten sprejem pa so poskrbeli v domačem Šmartnu in v Slovenj Gradcu. 

Slovenjgradčani so izjemen nastop svoje sokrajanke pospremili na Glavnem trgu, kjer je občina pripravila ogled olimpijskega prenosa športnega plezanja.

Rajanje tam traja zdaj že kar nekaj dni, vrhunec pa je dočakalo danes z vrnitvijo zlate olimpijke. 

Navdušenje v zlato obarvanem Slovenj Gradcu čutiti na vsakem koraku

Ponosni pozdravi v krožišču, na gasilskem domu, sredi domače vasi Šmartno ... Navijaško evforijo in ponos je bilo že pred samim sprejemom mogoče čutiti na vsakem koraku.

Predsednik vaške skupnosti Šmartno Anton Sedar je povedal, da veselje traja že od petka: »V petek smo bili v samem mestnem jedru, ko smo gledali velik ekran, navijali, od župana do mene, vseh. Smo kar trepetali, malo smo bili živčni. Mama pa ata tudi. In glej, dosegli smo.«

Domačini v Šmartno ne skrivajo navdušenja, da je se je tako mali kraj vpisal na seznam, od koder prihajajo zlati olimpijci. Kot pravijo, si nikoli niso mislili, da bodo dočakali kaj takega. 

Čestitamo, zlata Janja!

Podobna slika je v sosednjem Slovenj Gradcu. Zlati baloni so urejeni v olimpijske kroge, zastave so visoko dvignjene, na prizorišču ne manjka niti plezalna stena. 

Za sprejem so se potrudili vsi, pripravili tudi rdečo preprogo in posebne majice z napisom: Zlata Janja.

»To je veliko za Slovenijo, veliko za naš kraj, ker naš kraj je mali in mi se vsi poznamo med seboj in ko nekdo od nas zmaga, to se veselimo vsi,« je še povedal Sedar. 

Podpora domačega kraja je na vrhuncu in taka bo tudi ostala, obljubljajo.

Komentarji (1)

ToneB. (ni preverjeno)

To so te budale, kak te ne de prva če pa so jo z štrikom gor vlekli. Naj vrag pleza pa leti gor brez šrika.....

Starejše novice