Slika je simbolična (foto: Bobo).
Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil drugi na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva razreda MXGP.

Na španskem prizorišču Intu Xanadu-Arroyomolinos je zaostal le za domačinom, svetovnim prvakom Jorgejem Pradom, ki je dobil obe vožnji, Gajser je bil obakrat drugi. Jan Pancar pa je končal na 18. mestu.

Prado je bil najboljši že v kvalifikacijah v soboto, ki jih je Gajser končal na drugem mestu.

Prve vožnje Gajser ni najbolje začel, po startu je zdrsnil na osmo mesto, a se je hitro vračal. Že v drugem krogu je prehitel Nizozemca Jeffreyja Herlingsa in se prebil na drugo mesto, a je bil Prado takrat že predaleč, da bi se lahko Gajser še spustil v boj za zmago.

Večji del uvodne vožnje je tako nekdanji svetovni prvak vozil na trdnem drugem mestu, le v zadnjih krogih se mu je približal Herlings, tako da je moral Slovenec spet nekoliko dvigniti ritem. Toda ostal je na drugem mestu, Nizozemec je bil tretji.

Do točke tudi Pancar

Do nove točke v elitni konkurenci je prišel tudi novinec v tem razredu Pancar. 

Po slabših sobotnih kvalifikacijah in padcu je imel šele 23. izhodišče, uvodni del prve vožnje je prevozil na robu dvajseterice, v zadnji tretjini pa se je prebil do zadnjega mesta, ki še prinaša točke.

Prado ni dovolil nobenega presenečenja niti v drugi vožnji. S starta se je odpeljal tekmecem, ki mu niso mogli priti blizu, je pa v drugi vožnji precej bolje startal Gajser. Za Špancem je vozil na drugem mestu, vendar brez realnih možnosti, da bi ga napadel.

Na koncu je Prado zanesljivo slavil, prav tako zanesljiv je bil Gajser na drugem mestu.

Pancar je sprva vozil okrog 20. mesta, potem pa v zadnjih krogih dvignil ritem, izkoristil tudi nekaj odstopov tekmecev ter jih nekaj še prehitel, tako da je končal na 14. mestu.

V seštevku dirke je bil vrstni red Prado (50), Gajser (44) in Francoz Romain Febvre (38), Pancar je bil 18. (8).

V svetovnem prvenstvu pa je vrstni red na vrhu takšen kot na dirki; Prado ima 114 točk, Gajser pa 104. Tretji je Febvre z 92, Pancar je doslej zbral 21 točk in je na 16. mestu.

Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo čez 14 dni s preizkušnjo na Sardiniji.

Starejše novice