Foto: Kickboxing zveza Slovenije
Slovenija je dobila štiri svetovne prvake v kickboksu.

Tilen Zajc, Staša Lipnik, Urša Terdin in Timotej Zavec so postali svetovni prvak v kickboksu v okviru najmočnejše organizacije tega športa Wako. Na tekmi, ki se je končala v italijanskem Jesolu Lidu pri Trevisu, je v tednu dni Slovenija poleg štirih zlatih osvojila še štiri srebrne in sedem bronastih medalj.

V finalih so izgubili Larisa Žagar Slemenšek, Blaž Potočnik, Mark Antonij Perkovič in Borut Sobota, s tem pa so osvojili drugo mesto, je sporočila slovenska zveza za kikboks.

V polfinalu so izpadli ter osvojili bronaste medalje Tina Baloh, Sven Hojs iz Lenarta v Slovenskih goricah, Dean Vukanćić, Luka Krel, Rušan Žiga Pečnik, Admir Sinanbegović in Erik Zorn.

Na prvenstvu je nastopilo več kot 1500 tekmovalcev iz 68 držav, iz Slovenije je prišlo 30 tekmovalcev, ki so se borili v petih disciplinah.

Svetovno združenje organizacij za kickboks je julija na zasedanju v Tokiu postalo polnopravni član mednarodnega olimpijskega komiteja. Pred tem je bilo od leta 2018 začasni član olimpijskega gibanja.

Starejše novice