Foto: Jure Banfi
Kidričani se z gostovanja v Kopru vračajo praznih rok. »Šumari« so z golom Gašperja Jovana sicer dobili prvi polčas, Koper pa je v drugem delu dvoboja prišel do popolnega preobrata in prve zmage pod taktirko Oliverja Bogatinova.

Z vsakim naslednjim krogom je v boju za obstanek v Prvi ligi Telemach na voljo manj točk, bodo Kidričani zmagovalni post prekinili na Primorskem?

Nogometaši Kopra in Aluminija s tekmo na Bonifiki zaključujejo spored 30. kroga državnega prvenstva. Kanarčki nimajo več realnih možnosti za tretje mesto in evropsko vozovnico, tekma pa je precej pomembnejša za Kidričane, ki v boju za obstanke potrebujejo zmago.

»Šumare« so z včerajšnjim remijem v Stožicah ujeli Radomljani, ki bodo ponedeljkov tekmec Aluminija, Slatinčani pa so z zmago v obračunu z Domžalčani prednost pred zadnjeuvrščenim dvojcem povečali na šest točk. Kakšna bo razlika po tekmi v Kopru?

Koprčani so dobili zadnji dve medsebojni tekmi s Kidričani, rdeči pa so se veselili po spopadu tretjega kroga Prve lige Telemach, ko je zadnji domači zadetek za zmago z izidom 3:2 prispeval Rok Schaubach.

Pevnik izpostavlja osredotočenost

»Tako tekmi proti Celju kot proti Mariboru sta pokazali, da smo dobro pripravljeni. Proti dvema izjemno kakovostnima ekipama smo dobili samo točko - lahko rečemo samo, ker smo v obeh tekmah imeli kar nekaj situacij, ko bi se morali odzvati boljše.

V tekmi proti Kopru za nas šteje samo rezultat, tokrat bomo morali dobesedno vzeti frazo 'na glavo' in narediti vse, da osvojimo prepotrebne točke. Moramo biti še bolj osredotočeni, vidim pa, da se ekipa dviguje. Koper je zelo kakovosten nasprotnik, vendar verjamem, da imamo moči in znanja za nadgradnjo zadnjih dve tekem.  Verjamem v to, da lahko iz Kopra odidemo s tremi točkami. 

Vidi se, da so Koprčani po menjavi na klopi še bolj motivirani, tako da pričakujem zelo dobrega nasprotnika, ampak še boljši Aluminij,« je gostovanje v Istri napovedal trener Kidričanov Robert Pevnik.

Rdeči se bodo morali v boju za nove točke znajti brez Tomislava Jagića, ki nima pravice nastopa zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Podobno velja tudi za domačega vezista Ahmeda Ankraha, pri gostih pa sta imela nekaj težav s poškodbo še Stanislav Krapuhin in že omenjeni Rok Schaubach.

Kdo se bo veselil na Bonifiki?

KOPER - ALUMINIJ 2:1*

Strelec: Sule (53'), Jelenič (81'); Jovan (40').
Koper: Koprivec, Bručić, Mittendorfer, Prce, Pabai, Vešner Tičić, Omladič, Sidibe, Nkada, Ruedl, Sule. Trener: Oliver Bogatinov.
Aluminij: L. Jovanović, Martić, Koblar, Susso, Jovan, S. Jovanović, Brkljača, Pečnik, Gorenak, Kljun, Matić. Trener: Robert Pevnik.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme na Bonifiki!

9' Andraž Ruedl je močno sprožil z razdalje, meril pod prečnik gostujočih vrat, vendar se je s posredovanjem izkazal Lan Jovanović.

18' Sandro Jovanović se je po predložku Gašperja Jovana meril z bližine, vendar streljal mimo vrat Kopra.

24' RUMENI KARTON! Luka Koblar je s prekrškom zaustavil napad Wisdoma Suleja.

30' PRILOŽNOST! Timothe Nkada je izpeljal protinapad po levi strani igrišča, individualno akcijo pa je zaključil z diagonalnim udarcem mimo leve vratnice.

33' PRILOŽNOST! Andraž Ruedl je po samostojni akciji preigraval na desni strani kazenskega prostora, streljal je preko vrat Aluminija.

40' GOL! Kidričani so se v obdobju, ko so pretili gostitelji, razveselili vodstva. Gašper Pečnik je podal v kazenski prostor, Gašper Jovan je povsem neoviran s prvim poskusom z glavo zadel prečnik, uspešnejši pa je bil v drugo, ko je še enkrat sprožil z glavo.

42' NI ENAJSTMETROVKE! Luka Vešner Tičić je po napaki gostov krenil proti vratom, žogo usmeril proti vratom, nato pa se je po stiku z Lanom Jovanovićem obležal na tleh. Sodniška piščalka je ostala nema.

45' PRILOŽNOST! Nik Omladič je po prodoru streljal mimo bližnje leve vratnice gola Aluminija.

POLČAS! 

46' MENJAVA! Enej Jelenič je v koprski enajsterici zamenjal Andraža Ruedla.

53' GOL! Gal Gorenak je izgubil žogo na sredini, Timothe Nkada pa jo je spravil do Wisdoma Suleja. Domači napadalec je bil v dvoboju močnejši od Tina Martića, nato pa je z vrha kazenskega prostora premagal Lana Jovanovića.

61' MENJAVA! Prva sprememba pri gostih, Tina Matića je zamenjal Janez Pišek.

70' MENJAVA! Wisdoma Suleja, ki ima težave s krči, je na zelenici zamenjal Fran Tomek.

74' VRATNICA! Fran Tomek je streljal z 12 metrov, Kidričane je rešila vratnice, nato pa se je Timothe Nkada ujel v prepovedani položaj.

76' MENJAVI! Filip Kosi in Loren Maružin sta v enajsterici Aluminija zamenjala Gala Gorenaka in Toma Kljuna.

78' RUMENI KARTON! Po nevarni igri z visoko dvignjeno nogo je porumenel Karlo Bručić.

81' GOL! Preobrat na Bonifiki! Timothe Nkada je po predložku Karla Bručića žogo z nekaj sreče spravil do Eneja Jeleniča, ki je Koper z udarcem z vrha kazenskega prostora popeljal v vodstvo!

84' MENJAVE! Pri domačih so v igro vstopili Omar Kočar, Nikola Krajinović in Matej Palčič, tekmo so zaključili Nik Omladič, Luka Vešner Tičić in Ahmed Sidibe. Robert Pevnik je z igrišča poklical Sandra Jovanovića in Gašperja Jovana, v zaključku tekme bosta igrala Barnabas Tanyi in Žan Baskera.

91' RUMENI KARTON! Filip Kosi je porumenel po prekršku nad Franom Tomekom.

Starejše novice