Foto: Jure Banfi
Nogometaši Aluminija so v četrtem krogu dočakali prvo zmago po vrnitvi v Prvo ligo Telemach. Krizo Radomelj sta poglobila Marko Brest in Tin Martić, Kidričani pa zdaj že načrtujejo, kako premagati še Olimpijo.

Prva liga Telemach se je po dvotedenskem premoru, ki je bil posledica izrednih vremenskih razmer, vrnila s tekmami četrtega kroga.

Olimpija je v uvodnem obračunu kroga premagala sosede iz Domžal, v večernem terminu pa so se ob Kamniški Bistrici merili še Radomljani in Kidričani. Prve zmage v sezoni so se veselili Štajerci, Radomlje pa po treh tekmah ostajajo pri ničli in brez doseženega gola.

Radomeljska barka se je v dvoboju z Aluminijem pričela potapljati ob koncu prvega polčasa, ko sta mrežo tokratnih gostiteljev zatresla Marko Brest in Tin Martić. Radomljani so pred tem zapravili dve lepi priložnosti, po dveh golih pa se niso več uspeli pobrati.

»Tekma je bila zahtevna iz psihološkega vidika, saj smo se zavedali, da moramo zmagati za mirno pot v prvenstvu. Svoji ekipi čestitam za igro, zmago in taktično disciplino. 

Bilo je nekaj napak, vendar smo zadetke zabili v pravem trenutku. Lahko bi dosegli še kakšen gol, po 2:0 pa smo tekmo mirno pripeljali do konca,« je bil po koncu obračuna zadovoljen trener Robert Pevnik.

Takšne tekme so najtežje

»Danes največ štejejo tri točke, saj je težje igrati tekmo, ko moraš zmagati, kot pa ko hočeš presenetiti tekmeca,« je po pozitivnem razpletu dejal strateg Kidričanov, ki uresničujejo napovedi izpred sezone.

Pevnik je namreč ob povratku med prvoligaše napovedal, da se rdeči ne bodo bali nikogar, kar so z igro potrdili na vseh do zdaj odigranih tekmah. Kidričani so v prvem krogu namučili Celjane, nato še Mariborčane.

Trener Aluminija je s hripavim glasom priznal, da si je tudi sam močno želel zmage, le-ta pa bo zagotovo pošteno okrepila samozavest nogometašev pred prihajajočo tekmo z Olimpijo:

»Na tokratni tekmi sem bil še dokaj tih, vendar mi je očitno vzelo glas. Vsi smo si močno želeli zmage, zdaj smo jo dosegli in lahko se v miru pripravimo na tekmo z Olimpijo.«

Tudi v dvoboju z Olimpijo po zmago 

»Mislim, da smo si zmago zaslužili že v prvih dveh krogih, vendar je ni bilo. Zdaj smo prišli do zmage, menim, da v pravem času. Verjamem, da bomo s tekme v tekmo igrali še bolje. 

Nocoj smo izkoristili svoje priložnosti, imeli smo jih še nekaj in bi lahko zmagali še z višjo razliko. Na koncu se pišejo tri osvojene točke in to je najbolj pomembno.

Vzdušje v moštvu je fantastično, ekipa je mlada, vsi si upajo igrati in se ne bojijo igrati. Vselej igramo na zmago. V naslednjem krogu k nam prihaja Olimpija in šli bomo po zmago!« pa je napovedal Tin Martić.

Kidričani bodo Olimpijo gostili v sobotnem večeru, tekmeca pa sta doslej odigrala že 28 prvoligaških tekem. Aluminiju je pripadlo devet obračunov, Ljubljančani so se kar osemkrat opekli v »šumi«.

Lahko Štajerci tudi v petem krogu prvenstva prekrižajo načrte državnih prvakov?
 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
HUGO (ni preverjeno)

Počasi pobje, amaterji ste vi v Kidričevem, ne pa Olimpija...

Haložan (ni preverjeno)

Poba Pevnik malo se pomire!!!! Malo si kakšnega gemišta popij, naj ti jojo svinjsko glave speče kukuruz pa ti bo bolje. Kakšno Muro boste že zbincale pa sfockali ali žabare eeee brate drage, ne serji ga.

Starejše novice