Vir fotografije: ND Beltinci
Dejan Nemec je pred leti veljal za enega najboljših slovenskih vratarjev, bivši reprezentant ter član Beltincev in Mure pa se je zdaj znašel v velikih škripcih. Ker naj bi tihotapil nezakonite migrante, je končal v hrvaškem preiskovalnem priporu.

Ekipa SN poroča, da se je Dejan Nemec, nekdanji vratar Beltincev, Mure, Domžal in Club Brugga pred dnevi znašel v velikih težavah.

Pri slovenskem športnem časniku trdijo, da naj bi se nekdanji reprezentant Slovenije na Hrvaškem znašel za zapahi. Osumljen je, da je v zameno za denar iz Bosne in Hercegovine na Hrvaškem sodeloval pri tihotapljenju kitajskih državljanov.

Zakaj se je Nemec, ki je v preteklosti dobil bitko z rakom, odločil za takšno početje, ni znano.

So pa tudi naši viri potrdili, da v soboto z beltinskim drugoligašem ni odpotoval na Prevalje. Zadnja leta namreč v Beltincih skrbi za delo z vratarji.

Usodni 10. maj

Hrvaška policija je sicer sporočila, da je 10. maja v Slavonskem Brodu, v bližini avtoceste A3, v sklopu aktivnosti za zaščito državne meje in preprečevanja nezakonitih vstopov v Hrvaško zaustavila dva avtomobila s slovenskimi registrskimi oznakami. 

Eno od vozil je v smeri Zagreba vozil 70-letni državljan Bosne in Hercegovine in 46-letni državljan Slovenije. V enem od avtov je bilo opažen peterica, v drugem pa četverica Kitajcev, zato so policisti posumili, da gre za tihotapljenje ljudi. 

Kot se je izkazalo, je devet kitajskih državljanov na Hrvaško nezakonito prestopilo v čolnu preko reke Save. V bližini cestninske postaje so bili ujeti še trije osumljenci, povezani s tihotapljenjem, našli pa so še pet nezakonitih migrantov.

Peterica v preiskovalnem priporu

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala je na podlagi kazenske prijave policije sprožil preiskavo zoper pet osumljencev, med katerimi naj bi bil tudi Dejan Nemec. 

Tudi njega naj bi bremenil sum, da je v zameno za denar iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško sodeloval pri tihotapljenju kitajskih državljanov. Med osumljenimi sta še dva hrvaška in srbski državljan, za vseh pet pa so pristojni organi predlagali 30-dnevi preiskovalni pripor.

Čeprav uradnih informacij še ni, pa so nam tudi naši viri prikimali, da naj bi se Dejan Nemec zapletel v veliko življenjsko preizkušnjo in naj bi bil med navedenimi osumljenimi.

Nekdanji vratar iz Dokležovja seveda ni prvi športnik, ki je prišel v navzkrižje z zakonom, a to prav gotovo meče črno piko na spoštovanja vredno nogometno kariero bivšega reprezentanta. Z izbrano vrsto Slovenije je bil del evropskega prvenstva 2000 in svetovnega prvenstva 2002.

Šestinštiridesetletnik je bil v Belgiji pokalni prvak, do dveh naslovov državnega prvaka je pomagal Domžalam, pečat pa je pustil tudi pri Muri in Beltincih. 

Starejše novice