Slika je simbolična (foto: Bobo).
Janja Garnbret je v Münchnu v 24 urah osvojila še drugo zlato odličje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju, po težavnosti je najboljša v Evropi tudi v balvanskem plezanju.

Z dvema zmagama si je Janja Garnbret zagotovila najboljše možno izhodišče za napad na tretje zlato, in sicer v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost, ki bo na sporedu v sredo.

Olimpijska šampionka, ki si je v finalu težavnosti poškodovala kazalec na desni roki, je stisnila zobe, dovolj moči prihranila tudi za četrti tekmovalni dan ter odlično nastopila tudi v polfinalu in finalu balvanov na prizorišču na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici.

Triindvajsetletnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je v disciplinah, ki skupaj sestavljata olimpijsko kombinacijo, prevladovala tako skozi kvalifikacije kot tudi v polfinalu.

Po osvojeni kroni evropske kraljice težavnosti je danes osvojila še naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju, še zadnjega, ki ji je manjkal.

S popolnim izkupičkom, dvema zmagama, si je zagotovila najbolj zanesljivo vstopnico za sklepni del prvenstva stare celine, premierno tekmovalno preizkušnjo nove olimpijske disciplini, v kateri se bo sredi tedna za prestižno zmago merila najboljša osmerica. 

Starejše novice