Foto: Peter Dominko
Oskar Drobne zapušča Nogometni klub Aluminij.

Nogometni klub Aluminij in Oskar Drobne sta se po sinočnjem porazu v Stožicah dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, so sporočili iz kluba. 

Drobne se je rdeče-belim pridružil 7. decembra 2020. Od takrat je rdeče-bele vodil na 46 tekmah, zabeležil je enajst zmag, 17 neodločenih rezultatov in 18 porazov. Skupaj je zbral 50 točk. 

V svojem zadnjem intervjuju kot glavni trener Nogometnega kluba Aluminij je poudaril, da verjame v ekipo, da si bo ta zagotovila obstanek med prvoligaško elito: »Zahvaljujem se klubu za dano priložnost, da so takrat v začetku verjeli v mene.

V lanski sezoni smo zares spisali lepo zgodbo, v letošnji sezoni se nam je malo zataknilo, a vem, da je ekipa dovolj kvalitetna, da ostane v ligi, zaupam v njih. Še enkrat bi se rad zahvalil za vso podporo, ki sem jo imel v klubu. Razhajamo se v prijateljskih odnosih, Nogometnemu klubu Aluminij pa želim zares vse dobro na nadaljnji poti.«

Kdo bo glavni trener? 

Tudi direktor kluba Borut Arlič se je Drobnetu zahvalil za vso opravljeno delo v Kidričevem. 

»V imenu kluba, kot v svojem imenu se zahvaljujem Oskarju Drobnetu za vso opravljeno delo v Kidričevem. Klub je prevzel, ko rezultati niso bili v zavidljivi situaciji in v lanski sezoni z izjemnim delom in izjemno serijo dosegel zastavljene cilje, ter z rdeče-belimi obstal med elito. Oskar Drobne je v Kidričevem s svojim delom zagotovo pustil svoj pečat in v nadaljevanju njegove trenerske kariere mu želim vse dobro,« je povedal Arlič. 

Mesto glavnega trenerja pa prevzema Robert Pevnik, ki je nazadnje vodil mladinsko selekcijo Aluminija. 

Pevnik je v svoji kariari vodil tudi ljubljansko Olimpijo, poljsko Legionovio, Radomlje, Dravinjo, Muro, velenjski Rudar, Domžale in ptujsko Dravo.

Starejše novice