Foto: Nogometni klub Aluminij Kidričevo
Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta pripravila akcijo Tečem za šport, s katero želijo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa.

Skoraj povsod po Evropi se trenutno nogomet igra, a v Sloveniji se je prvenstvo prva liga začasno ustavilo.

Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta tako pripravila akcijo Tečem za šport, ki nagovarja naglo poslabševanje statusa športnika.

»Sprejeti ukrepi povzročajo naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov,« so opisali stanje v Sindikatu športnikov Slovenije.

Med drugim izpostavlja več problematik na področju športa, kot so negativen odnos države do športa, finančno poslovanje športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport.

»Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu ... Pozvali smo vse športnike, navijače in podpornike športa, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem smo jih, seveda, opozorili, da se ob izvajanju aktivnosti strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa covid-19,« je dodal Sindikat športnikov Slovenije.

Civilna sfera športa je večkrat predlagala številne predloge, ki jih vlada ni upoštevala pri sprejemanju protikoronskih ukrepov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice