Foto: MSM International
V nedeljo se pričenja spomladanski del Slovenske ženske nogometne lige. Prav Ptujčanke bodo na domači zelenici odigrale uvodno tekmo nadaljevanje sezone, na Štajerko prihaja Ljubljana.

Ženski nogometni klub Ljubljana bo prvi tekmec ptujske ekipe, ki se bo z zasedbo iz prestolnice udarila tudi v aprilskem polfinalu pokalnega tekmovanja.

Vloga favoritinj pripada Ljubljančankam, kljub temu pa se tudi Štajerke ne predajajo. Ekipa iz najstarejšega slovenskega mesta želi v drugi polovici krstne članske sezone storiti nov korak naprej.

Ptujčanke so bile že jeseni trd oreh v obrambi, mladi ekipi pa je malce zmanjkalo v napadu. Tam je bilo veliko odvisno od hitre Nuše Štumberger, ki je pred nadaljevanjem sezone spregovorila za Ptujinfo.

»Rade bi prikazale dobro igro, napredek, ki smo ga ustvarjale tekom pripravljalnega obdobja, in za piko na i dosegle več golov. Želimo pokazati borbeno igro vse do konca ter zmagati,« uvodoma pove sedemnajstletnica.

Izkoristiti hitrost v napadu

»Nedvomno si želimo odigrati dobre tekme, na katerih bo vsaka od nas dala od sebe svoj maksimum, v igro hočemo prenesti delo s treningov. Želja je, da z lepimi zadetki zberemo več zmag. 

Verjamem v sebe in soigralke, da nam bo uspelo, če stopimo skupaj kot ekipa,« je optimistična mlada Štajerka.

Ptujsko zasedbo, ki v letošnji sezoni nastopa pod tekmovalnim imenom ŽNK DoxaKey, že v uvodnem tednu čaka zgoščen spored. Po tekmi z Ljubljani sreda prinaša zaostalo srečanje v Ajdovščini, za konec druge tretjine prvenstva pa četa Uroša Šmigoca gostuje na Gorenjskem.

Jeseni je ekipa zbrala šest točk, dvakrat je klonil ljubljanski Krim, mlada zasedba pa je bila še nekajkrat blizu presenečenja. Za več točk je zmanjkal kakšen zadetek več v mreži nasprotnic:

»Vse to smo dodelali na treningu, na katerih smo se o tem tudi pogovarjali. Menim, da smo glede tega zelo dobro izkoristile to pripravljalno obdobje. 

Veliko smo delali na fizični pripravljenosti, vzdržljivosti in vem, da bomo to potrebovale predvsem v boljši igri in realizaciji zadetkov. Najmočnejše orožje v igri bo to, da imamo v napadu hitre igralke in prav iz hitrih protinapadov lahko presenetimo nasprotnice.«

V Splitu s Hajdukom

»Sem zadovoljna, saj sem prvič zaigrala na tako visokem nivoju, kar mi je bilo v velik izziv. Zavedam pa se, da ni bilo tako dobro, kot sem si sprva želela. V prihodnje želim bolje ter še večjega napredka in dokazovanja,« Nuša ocenjuje uvodno polovico krstne članske sezone.

Krilna napadalka ni edina novinka v članskem nogometu, pravzaprav v to skupino spada večina ptujskega kadra. Večina deklet se dobro pozna, saj gre za generacijo, ki je skupaj igrala že za mlajše selekcije.

Nekajdnevne priprave v Splitu, kjer so se Ptujčanke v močnem vetru pomerile s Hajdukom, so poskrbele, da so soigralke še bolj povezane:

»Ekipi so te priprave prinesle več motivacije, željo za napredek igranja na višjem nivoju. Priprave so vsaki igralki pokazale, kaj zmoremo in še lahko izboljšamo, da bo igra stopnjo višje. 

Ker smo nekaj dni preživele skupaj, smo se še bolj povezale, se motivirale in izkazale svoje sposobnosti. Priprave so dobro vplivale na vzdušje in odnose v ekipi.«

Veliko novega znanja pa nam je dala tekma proti Hajduku, saj v tako težkih razmerah ni igrala še nobena od nas.«

Želi si napredka

»Hitrost je eden od mojih uspešnih adutov pri igranju nogometa, bi pa rada to v nadaljevanju še malo izboljšala. Želim si, da bi prav to izkoristila v zaključku akcij in dosegla še več zadetkov. Izboljšati želim tudi realizacijo in natančnost,« pravi najboljša strelka ptujske ekipe.

Nuša je štirim ligaškim zadetkom dodala še enega v pokalnem tekmovanju, v katerem so se nogometašice iz mesta ob Dravi prebile do polfinala. 

Pokalne obveznosti za zdaj še niso v ospredju, jasno pa je, da si pa najstnica iz Cirkulan močno želi napredka:

»Želje so velike. Najprej želim bolj napredovati na osebni točki, saj je prostora za napredek še veliko in v prihodnosti zaigrati na še višjem nivoju kot sedaj, morda tudi v večjem in močnejšem klubu.«

Ptujske nogometašice vas že jutri vabijo, da jih podprete ob zelenici, dvoboj z Ljubljano se bo na Mestnem stadionu Ptuj pričel ob 11. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice