Foto: Atletski klub Ptuj
Anej Čurin Prapotnik, član Atletskega kluba Ptuj, bo eden od šestih slovenskih atletov, ki bodo med 1. in 3. marcem nastopili na dvoranskem svetovnem prvenstvu v škotskem Glasgowu.

Škotski Glasgow bo med 1. in 3. marcem gostil dvoransko svetovno prvenstvo v atletiki, na katerem bo nastopilo šest slovenskih atletov.

Med izbrano šesterico bo tudi Anej Čurin Prapotnik, član Atletskega kluba Ptuj. Dvajsetletnik bo na Škotskem nastopil v svoji paradni dvoranski disciplini, teku na 60 metrov.

Trenutno najboljši slovenski sprinter je pred tedni izboljšal svoj osebni rekord, s časom 6,64 sekunde pa se je približal državnemu rekordu Matica Osovnikarja, ki je leta 2004 postavil znamko 6,58 sekunde.

Z odličnimi rezultati do posebnega povabila

Čurin Prapotnik bi z izenačitvijo slovenskega državnega rekorda izpolnil tudi postavljeno normo za nastop na marčevskem svetovnem prvenstvu, na katerega se je zdaj uvrstil po drugem »ključu«.

Dodatno možnost za nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu predstavlja visoka uvrstitev na lestvici svetovne atletske zveze in posledično posebno povabilo, ki ga je po zaslugi odličnih rezultatov prejel tudi Čurin Prapotnik.

Dvajsetletni atlet iz Gorišnice je pred dnevi v Novem mestu postal dvoranski državni prvak, še nekaj dni prej pa je v Carigradu slavil zmago na dvoranskem balkanskem prvenstvu. 

Slovenijo bodo v Glasgowu predstavljali še Rok Ferlan (tek na 400 metrov) in Filip Jakob Demšar (tek na 60 metrov z ovirami) ter Nika Glojnarič (tek na 60 metrov z ovirami), Lia Apostolovski (skok v višino) in Neja Filipič (troskok). Tako kot Čurin Prapotnik, so se tudi oni na prvenstvu uvrstili z dobro uvrstitvijo na jakostni lestvici.

Na Škotskem ne bo nastopila slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej, ki je zimsko sezono po težavah s poškodbo tetive že končala. Na zadnjem prvenstvu v Beogradu je osvojila bronasto medaljo

Starejše novice