Foto: Tadej Ačko
V Mariboru se bodo začeli zbirati najboljši gorski kolesarji na svetu. Kljub zahtevnim okoliščinam bodo v Bike Parku Pohorje organizirali dve tekmi za svetovni pokal v gorskem kolesarjenju v disciplini spust.

Po pridobitvi soglasja Nacionalnega inštituta za javno zdravje že tečejo priprave na dve tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v disciplini spust, ki bo med 15. in 18. oktobrom v Bike Parku Pohorje

Zaradi zaščitnih ukrepov, s katerimi organizatorji varujejo zdravje tekmovalcev, organizacijske ekipe, obiskovalcev in tudi naključnih mimoidočih, bodo v času uradnih treningov in tekem pod in na Pohorju veljali posebni varnostni in zaščitni ukrepi. 

Svoj prihod so do tega trenutka potrdile vse največje ekipe, ki se bodo tudi letos s svojo opremo namestile na glavno spodnje parkirišče pod Pohorjem, ki bo zato od nedelje, 11. oktobra, do ponedeljka, 19 oktobra, zaprto.

Prav tako obiskovalcem vstopa na to območje letos zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ne bodo omogočili.

V Maribor prihajajo najboljši in največji tega trenutka

Maribor bo gostil najboljše gorske kolesarje tega časa. Tako v Maribor prihaja vodilni v skupnem seštevku Loic Bruni, tudi drugo in tretje uvrščena v skupnem seštevku Amaury Pierron in Troy Brosnan.

Štajerska prestolnica bo gostila tudi lansko zmagovalko Tahnee Seagrave in trenutno vodilne v skupnem seštevku Marine CabirouHannah Tracy in Veroniko Wimann.

Na tekmi bomo lahko navijali tudi za naša kolesarja, in sicer za Moniko Hrastnik, ki v skupnem seštevku trenutno zaseda 16. mesto in Jureta Žabjeka, ki v skupnem seštevku zaseda 33. mesto.

»Kljub spremenjenim razmeram smo prepričani, da bosta tekmi na Pohorje privabili številne obiskovalce, saj poti na Pohorje tudi ob upoštevanju vseh omejitev in na varni medsebojni razdalji nudijo odličen razgled na progo,« pravijo organizatorji obeh tekem.

Starejše novice