Foto: Jure Banfi
V Ljubljani in Murski Soboti se odloča letošnja bitka za naslov državnega prvaka. Ker se za vrh lestvice borita Maribor in Koper, bo pokal na razplet tekem čakal na pol poti med Prekmurjem in prestolnico.

V nedeljo se zaključuje 31. sezona nogometnega državnega prvenstva v samostojni Sloveniji. V igri za prvo mesto sta Maribor in Koper, ki v zadnjem krogu gostujeta.

Mariborčani, ki so ob pomoči Radomljanov spet skočili na vrh lestvice, bodo zmago za naslov napadali v razprodani Fazaneriji, Koper pa bo točke lovil v Ljubljani in upal na pomoč Mure.

Marcos Tavares bo deveti naslov slovenskega državnega prvaka slavil v primeru mariborske zmage, Primorci pa po ponedeljkovem porazu potrebujejo spodrsljaj Maribora in zmago v Šiški.

Vijoličasti bi 16. zvezdico potrdili tudi s scenarijem, če v Murski Soboti izgubijo, Koprčani pa v Ljubljani ne osvojijo več kot točke. 

Dva od štirih medsebojnih dvobojev Maribora in Kopra v letošnji sezoni sta se končala v korist čete Radovana Karanovića, kanarčki pa so ob aprilskem remiju dobili avgustovsko tekmo na Bonifiki.

Kje bo zmagovalca čakal pokal?

Ker sta pred zaključkom prvenstva v igri za naslov državnega prvaka dva kluba, s tem pa tudi dve prizorišči, je jasno, da nogometaši pokala, ki ga je oblikoval kipar Mirko Bratuša, ne bodo mogli poljubiti že pred pričetkom tekme.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so razkrili, da bo ekipa za podeljevanje pokala na razplet dvoboja za vrh lestvice čakala na pol poti med Ljubljano in Mursko Soboto, v Slovenskih Konjicah. 

Ko bo znan zmagovalec, se bo dragoceni tovor pomaknil proti vzhodu ali zahodu. Če bo to povsem ob koncu tekme - v preteklosti smo namreč že bili priča rezultatskim preobratom -, pri zvezi niso razkrili.

Si upate napovedati, kdo bo dvignil več kot trinajstkilogramsko lovoriko? Leta 2013 so jo prvi slavili prav Mariborčani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice