Slika je simbolična.
Nedavno so fitnesi spet odprli svoja vrata, ki so bila zaprta skorajda cele tri mesece. Kljub veselju mnogih pa je upad fitneserjev, ki se vračajo nazaj na vadbo, velik.

Tako so tudi v Fitnesu Slavija v Mariboru opatili upad povratnikov, a kar je zanimivo, opažajo predvsem nove stranke, ki se vpisujejo prvič. Tudi v ptujskem Fitnes klubu Elite so opazili upad povratnikov, a vpisujejo tudi nove stranke. 

»Novi dijaki in študentje ter Erasmus študentje. Večinoma zelo mladi, starejših je zelo malo,« nove vpise pojasnjujejo na Fitnesu Slavija. 

V Slaviji so opazili precejšen upad povratnikov tudi zato, ker veliko sodelujejo s podjetji, ki svojim zaposlenim omogočajo vadbo. 

V fitnesu predvidevajo, da je teh povratnikov malo, ker ostajajo previdni in tako, glede na tedensko testiranje, ne upajo tvegati okužbe. 

Pri dijakih in študentih pa opažajo manj povratnikov, saj se jih veliko še ni vrnilo v študentske in dijaške domove ter k pouku. 

V ptujskem Elitu je upad strank po ponovnem odprtju tako približno deset do petnajst odstoten. 

Vodje fitnesov strahu ne opažajo, težava so finance

Na Fitnesu Slavija dodajajo, da predvsem med mlajšo populacijo strank strahu pred okužbo ne zaznavajo. Tudi v ptujskem Fitnes klubu Elite posebne zaskrbljenosti glede vračanja k vadbi ne opažajo. 

»Mislim, da so večinoma komaj čakali, da se fitnesi odprejo. Tudi vzdušje je odlično,« dodajajo v Slaviji. 

Sicer pa povejo, da so težava tudi finance, saj mnogi študentje in dijaki med koronakrizo niso delali in so tako doživeli velik izpad dohodka. 

Starejše novice