Foto: Jure Banfi
Kidričani so se po šestih prvoligaških sezonah morali sprijazniti s selitvijo v drugi razred slovenskega nogometa. Na klopi ostaja Robert Pevnik, v vlogi prvega pomočnika pa bo deloval povratnik v »šumo«.

Boban Jović se je vrnil v Kidričevo. Bivši nogometaš rdečih bo v prihajajoči sezoni pomočnik trenerja članske ekipe Roberta Pevnika.

Celjan je nogometno kariero po dlje časa trajajočih težavah s poškodbami sklenil še pred vstopom v četrto desetletje življenja, a je kot trener ostal povezan z okroglim usnjem.

»Celotno zadevo vidim kot velik motiv, zato sem se tudi odločil za predčasen konec kariere, saj sem bil predolgo poškodovan. 

Na koncu vidiš, da telo po težki poškodbi težko pride na želeni nivo, zato je bila odločitev, da se čim prej preusmerim v neke nove stvari. Trenerstvo je zagotovo pravi izziv,« poudarja povratnik med rdeče.

V zadnji sezoni vodil upe Olimpije

Trenersko pot je pričel v ljubljanski Olimpiji, kjer je preživel največji del članske kariere. V minuli sezoni je vodil zeleno-belo selekcijo do 15 let, po novi reorganizaciji delovanja mladinske šole Olimpije pa se je zdaj vrnil na Štajersko.

Nekdanji bočni branilec je nogometno pot pričel pri celjskem Šampionu, mladinski staž pa je dokončal v Kidričevem. Kot up Aluminija se je prvič preizkusil v članskem nogometu, ob začetku sezone 2009/10 pa se je preselil v Ljubljano in bil sedem let član Olimpije.

Februarja 2015 se je prvič odpravil v tujino, na Poljskem je bil član Wisle iz Krakova in Slaska iz Vroclava, v Turčiji pa je branil barve Bursasporja. Kariero je sklenil v začetku leta 2019.

Z nasveti pomagati mladi ekipi

Ekipa Aluminija bo po selitvi med drugoligaše doživela neizogibne kadrovske spremembe, rdeči pa želijo temelje zgraditi na mladih nogometaših. S svojimi nasveti jim bo skušal pomagati tudi Jović.

»Zaenkrat imam občutek, da igralci dobro sprejemajo moje nasvete. Kolikor bodo od teh nasvetov odnesli, je seveda stvar vsakega posameznika. 

Želim si, da so dovolj zreli, da jim bo na igrišču lažje, saj sem bil nedolgo nazaj v njihovi koži in se zavedam, kako pomembno je bilo zame sprejemanje pravih nasvetov,« poudarja Celjan.

Trikratni reprezentant Slovenije ob tem dodaja, da je sodelovanje z izkušenim strategom Robertom Pevnikom na zelo dobrem nivoju, med njima pa je tudi veliko dopolnjevanja.

Jović ob tem ne skriva, da se lahko od trenerja, s katerim je kot igralec sodeloval že v prvi sezoni po selitvi v slovensko prestolnico, nauči veliko in pridobi dodatno širino.

Jutri s Fužinarjem

Štajerci so priprave na sezono v 2. SNL, ki jo bodo odprli z gostovanjem v Krškem, pričeli v ponedeljek. Že jutri bodo Kidričani odigrali prvo pripravljalno srečanje.

V Kidričevo prihaja ligaški konkurent Fužinar z Raven, potrjenih pa je še šest tekem. Med tekmeci sta tudi dva prvoligaša, ob Domžalah še romunska Universitatea Cluj. 

Četa Roberta Pevnika se bo udarila še z madžarskima drugoligašema, Niergyho in Budafokijem, konec julija pa sledita še tekmi z Zavrčem in Triglavom.

Kako visoko bodo v prihajajoči sezoni posegli rdeči iz »šume«?

Starejše novice