Foto: Dajnko Photography/RK Maribor
Po tekmovalnem premoru se je s tekmami 14. kroga nadaljevalo rokometno prvenstvo. Dvorana Tabor je gostila štajersko-prleški dvoboj, ki je še drugič v tej sezoni pripadel Ormožanom.

Rokometni prvoligaši so se po mesec in pol dolgem premoru vrnili v tekmovalni ritem in odigrali tekme 14. kroga državnega prvenstva.

Mariborčani in Ormožani so leto 2023 odprli s tradicionalnim štajersko-prleškem derbijem, bolje pa so se pred 130 gledalci odrezali gostje, ki so tudi s podporo kurentov slavili z izidom 24:29.

V domači zasedbi je bil s šestimi goli najučinkovitejši Jan Kovačec, pri gostih iz Ormoža, ki so zaigrali brez prvega strelca Nika Ćirovića, pa sta sedemkrat zadela Rok Žuran in Tilen Kosi.

RK MARIBOR BRANIK – RK JERUZALEM ORMOŽ 24:29 (11:14)

Maribor: Zupančič, Lorger 2, Strašek 10; Planinšek 2, Jezernik 3, Sok 2, Kovačec 6, Jerenec 1, Košec 1, Kačičnik 5, Budja 1, Razgor 2, Hedl 1. Trener: Luka Žvižej.

Ormož: Skledar, Balent, Zemljič; Munda, Bogadi 2, Pungartnik 1, Fergola, Vincek, Žuran 7, Hebar 1, Šulek 1, Kosi 7, Krabonja N. 4, Krabonja S., Kolmančič 4, Škrinjar 2. Trener: Saša Praprotnik.

Gostje po osmi minuti niso več oddali vodstva

Mariborčani so v uvodnih minutah dvakrat vodili za gol, uspešna sta bila Vid Kačičnik in Nejc Planinšek. Prleki so prvič povedli v osmi minuti, ko je Tilen Kosi s sedmih metrov zadel za 2:3, takoj zatem pa je v polno meril še Rok Žuran. V 11. minuti je novo sedemmetrovko izkoristil Kosi in Ormož je vodil z 2:5.

Gostje se kljub vsemu niso uspeli povsem odlepiti, Kačičnik je v 15. minuti znižal na 6:7, a so Ormožani v drugem delu prvega polčasa dvakrat povedli pet golov, Nejc Krabonja je v 23. minuti zadel za 7:12. 

Pred odmorom se je z nekaj obrambami izkazal domači vratar Denis Strašek in omogočil, da so se gostitelji do odmora približali na 11:14.

Začetek drugega polčasa je pripadel Ormožu, ki je s tremi zaporednimi goli povedel z 11:17, Maribor pa po 36. minuti ni izkoristil izključitev Roka Žurana in Tea Šuleka. So se pa gostitelji znova približali kasneje.

Četa Luke Žvižeja se je v 41. minuti na krilih obramb Straška približala na tri gole zaostanka (14:17), domača obramba pa je skušala v vročem vzdušje z agresivnim branjenjem zaustavljati napade gostov, ki pa so znali izkoristiti vsako ponujeno priložnost. 

V 45. minuti je igro z igralcem več izkoristil Gašper Pungartnik, sicer bivši član Maribora, ki je zadel za 15:19. V začetku zadnje četrtine tekme so si gostitelji privoščili še dve napaki v napadu, ki so ju gostje kaznovali in znova povedli za pet golov s 16:21. 

Domača ekipa se je z borbeno igro v zaključnih minutah približali na 22:25, vendar Rok Žuran in David Bogadi nista dovolila preobrata in sta s hitrima zadetkoma odločila tekmo.

Ormožani bodo upokojili dres Bojana Čudiča

»Mislim, da smo pustili srce na igrišču. Borili smo se od prve do zadnje minute, ampak na koncu so odločile številne tehnične napake. Če bi jih bilo manj, bi bilo drugače,« je po porazu Mariborčanov dejal Denis Strašek, ki je v golu zbral deset obramb.

Več razlogov za zadovoljstvo je imel ormoški strateg Saša Praprotnik, ki je tekmovalni premor izkoristil tudi za nekajdnevne priprave moštva v hrvaškem Prelogu:

»Dobro smo oddelali priprave. Tudi na to tekmo smo se odlično pripravili. Mislim, da smo odigrali dobro in disciplinirano. Nadzirali smo potek srečanja. Menim, da smo zasluženo zmagali.«

Ormoški rokometaši so se v 14. krogu prvenstva razveselili še pete zmage, s katero ostajajo na osmem mestu lestvice. Tudi sicer so bili v sobotnem sporedu uspešnejše gostujoče ekipe, ki so dobile kar pet od šestih tekem.

Na domačem parketu so bili uspešni zgolj Celjani, ki so z 31:27 premagali Krko. Državni prvaki bodo v nedeljo, 12. februarja, gost Ormožanov, ki v Dvorani Hardek pripravljajo nov spektakel. Obetajo se polne tribune, saj bodo upokojili dres legendarnega Bojana Čudiča, ki je lani sklenil bogato kariero.

Zahtevna preizkušnja je tudi pred predzadnjimi Mariborčani, saj se bodo merili z Velenjčani.

Starejše novice