Foto: Jure Banfi
Poljaki pred polno domačo dvorano niso bili kos razigranim Slovencem, ki so z odlično igro že prižgali iskro med navijači. Uroš Zorman po visoki zmagi umirja evforijo, a priznava, da gre za pomembno zmago.

Prenovljena in pomlajena izbrana vrsta Slovenije je včeraj dobila tudi drugo tekmo rokometnega svetovnega prvenstva. 

Po Savdski Arabiji so pred Slovenci pokleknili še Poljaki, gostitelji prvenstva so pred polno dvorano domačih navijačev izgubili s 23:32, v drugem polčasu pa so jim naši fantje ušli tudi za 11 golov.

Da je tekmo ob učinkovitem napadu dobila tudi čvrsta obramba, potrjuje podatek, da Poljaki niso zadeli med 19. in 30. minuto, v kateri so 15 sekund pred odmorom izkoristili sedemmetrovko.

Zmaga je pomembna v boju za četrtfinale, saj se bodo točke prenesle v nadaljevanje turnirja. Morda še pomembnejše pa je spoznanje, da se pomlajena reprezentanca po zahtevnem obdobju vrača tja, kjer je pred leti že bila.

Nenazadnje so se Slovenci na svetovno prvenstvo, ki ga ob Poljski gosti še Švedska, uvrstili s posebnim povabilom, zaradi tega pa očitno na turnirju nastopajo še z nekaj dodatnega motiva.

»Vsak igralec si želi igrati pred desettisočglavo množico. Že pred tekmo sem povedal, da je to lahko samo dodaten motiv za naše igralce. To se je na koncu tudi pokazalo. Fantom čestitam, kapo dol, odigrali so fantastično tekmo. 

Užitek je gledati takšne stvari. Ko imam takšne igralce, praktično ne rabim nič delati. Dejstvo pa je, da ne rabimo zganjati evforije. Je pa to po obdobju, skozi katerega smo šli v zadnjem letu, za nas velika tekma in velika zmaga ter dodaten motiv za prihodnost. 

Tudi v tekmo s Francijo bomo šli maksimalno borbeno in z veliko željo. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Zagotovo se bo zgodil kakšen poraz. Upam pa, da takrat ne bomo zadnji ... ne bom dejal, kaj. 

Fantje so na tekmi spet pokazali moštveni duh in patriotizem, za kar jim je potrebno čestitati, rezultat pa na koncu pride sam od sebe,« je pred kamero Rokometne zveze Slovenije dejal selektor Uroš Zorman.

Nekdanji dolgoletni organizator slovenske igre je v Katovice odpeljal pošteno spremenjeno reprezentančno zasedbo, ki je na prvih dveh tekmah potrdila zaupanje selektorja. 

Slovenci gredo v ponedeljkovo tekmo s Francijo neobremenjeni, saj lahko zgolj presenetijo olimpijske prvake. Dvoboj z galskimi petelini se bo pričel ob 18. uri.

Starejše novice