Slika je simbolična.
»Mi imamo že od nekdaj najdražje. Nikoli ni bilo težav, le nekajkrat z domačimi ljudmi, ki so hoteli poklicati policijo,« je povedal brat lastnika pekarne.

V poletni sezoni se cene na Hrvaškem povzpenjajo v višave. Letos so veliko pozornosti požele cene v pekarni na Rivi, v mestu Hvar na istoimenskem otoku, 

Kot smo že poročali, je pred dnevi turist obnemel, ko je za dve 'jumbo' pici v pekarni na Rivi moral plačati 800 hrvaških kun, kar je skoraj 110 evrov.

Novinarji hrvaškega medija Slobodna Dalmacija so stopili v stik z lastnikom dotične pekarne in preverili, če so cene res tako visoke.

»Takšen je naš poslovni model, pri postavljanju cen smo svobodni«

Kot je povedal brat lastnika pekarne Marjan Lekaj, je takšen njihov model poslovanja. Na ceniku imajo jasno napisane vse cene. 

»Pica jumbo margarita - 320 kun, jumbo feferoni - 400, pa še tale jumbo hvarmix imate, ki vas stane 480 kun,« je povedal.

Le meter stran je pekarna, kjer so cene občutno nižje, pica se tam dobi tudi za 30 kun, vsak pa ima možnost izbire, je še pripomnil.

»Ne gre za rop, vsak lahko izbira, ali bo jedel in po kakšni ceni. Mi imamo že od nekdaj najdražje. Nikoli ni bilo težav, le nekajkrat z domačimi ljudmi, ki so hoteli poklicati policijo. Pa kaj ima policija s picami?« je še dodal.

Kos pice stane med 40 in 60 kun

V pekarni se največkrat ustavijo tujci, ki jih je po Lekajevih besedah 97 odstotkov. Največ pa prodajo pic po kosih, pri čemer vsak kos pa stane od 40 do 60 kun.

Pohvalil se je tudi, da je nekemu gostu prodal kar 20 pic za skupaj skoraj tisoč evrov. Sicer pa največ pic prodajo popoldan, okoli šeste ure in zjutraj, okoli desetih. Pekarna obratuje neprekinjeno, 24 ur na dan.

»In nihče se ne pritožuje. Mogoče kakšen iz Hrvaške, ki ni vedel, kakšne so cene. In vsi vedo, da je pri meni vedno najdražje. No, na Hvaru je vse dražje,« pa še pravi in doda, da imajo domačini pri njih popust.

Starejše novice