Slika je simbolična.
Voznik je z divjo in nevarno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa. Policisti so mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je današnje jutranje dogajanje zaznamoval voznik osebnega vozila znamke BMW, ki je z nevarno vožnjo ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa.

Voznika so nekaj čez sedmo uro zjutraj možje v modrem poskušali ustaviti na Kidričevi ulici v Celju. Voznik policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. 

Prevozil rdeče luči, vozil po nasprotnem pasu in zapeljal proti policistki

Med begom pred policisti je voznik na več križiščih prevozil rdeče luči, po Mariborski ulici je vozil tudi po nasprotnem smernem vozišču. 

Pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti, tako da je ni poškodoval, je pa poškodoval policijsko vozilo. 

Voznika so okoli 7.15 ure prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je poskušal peš pobegniti.

Vozil brez vozniškega dovoljenja in z ukradenimi registrskimi tablicami

37-letni Celjan, ki so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestno prometnih prekrškov ter kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zaradi nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili, so sporočili celjski policisti. Kazensko ga bodo ovadili tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic.

Starejše novice