Ptujski mesni svetniki so potrdili zaključni račun lanskega mestnega proračuna. Po mnenju županje so ga glede na epidemiološke okoliščine izvedli 91-odstotno. Mestni svet je potrdil tudi novelacijo projekta gradnje dolgo pričakovane pokopališke vežice.

Decembra 2019 sprejeti proračun je bil predvidoma vreden 35,6 milijona evrov, a so ga oktobra lani z rebalansom zmanjšali za skoraj šest milijonov. 

Nekatere investicije so prenesli na letos, in sicer rekonstrukcijo Slovenskogoriške ceste, regionalne kolesarske povezave, projekt menjave zemljišč, pa tudi 2,7 milijona evrov vreden projekt gradnje kanalizacije, saj lani še niso prejeli soglasja države za državna in evropska sredstva.
 

Županja zadovoljna z lansko realizacijo proračuna

Kot poroča STA, je ptujska občina leta 2020 zaključila z realizacijo v višini 27,8 milijona evrov, kar pomeni 91 odstotkov načrtovane, medtem ko so prihodke realizirali skoraj v celoti.

Razlika med prejemki in izdatki je bila pozitivna in je znašala skoraj 700.000 evrov.

»Takšna realizacija je dober obet. Predvsem sem vesela, da smo uspeli znižati tekoče transferje in povečati investicije ter da smo reprogramirali kredite, ki nam omogočajo boljše pogoje odplačila. S tem smo nekoliko odprli škarje za prihodnje naložbe, ki jih že v letošnjem letu načrtujemo kar nekaj, pa tudi v prihodnjem,« je dejala županja Nuška Gajšek.

Potrdili novelacijo projekta gradnje pokopališke vežice

Mestni svet je potrdil tudi novelacijo projekta gradnje dolgo pričakovane pokopališke vežice. Po mnenju županje v razpravi ni bilo nekih hudih pomislekov glede predlagane rešitve, svetnike pa je predvsem zanimalo, zakaj so potrebne vnovične spremembe projekta, poroča STA.

»Vseskozi smo največ očitkov poslušali o tem, da ni pokritega prostora pri vežici, kjer se ljudje ponavadi zberejo. Objekt bomo modernizirali na klasičen način, ne bomo pretiravali v ničemer, tako da bo obnova potem res obveljala za naslednjih nekaj desetletij,« je dejala Gajškova.

Natančna vrednost projekta bo znana, ko bodo na razpisu zbrali ponudbe, na mestni občini pa so v proračunu za zdaj načrtovali 500.000 evrov. Cena bo najverjetneje nekoliko višja zaradi dražitve materialov, tako da računajo na okoli 800.000 evrov. Del denarja pa bodo dodale tudi Javne službe Ptuj, ki bodo po prenovi upravljale z lastno cvetličarno.

Imenovali tri nove predstavnike v svete zavodov

Mestni svet je danes ob tem imenoval tudi tri nove predstavnike v svete zavodov, in sicer na sedeže, ki jih je doslej zasedal nedavno imenovani državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš.

V nadzornem svetu Javnih služb ga je nadomestil strankarski kolega Aleksander Voda, v svet zavoda Centra interesnih dejavnosti Ptuj Mateja Siebenreicha, v svet zavoda ptujske bolnišnice pa Miho Požgaija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice