Doslej je znano, da so v tragični prometni nesreči umrle tri osebe, še dve sta ranjeni. Po prvih informacijah sta na črnem odseku ceste trčili dve osebni vozili.

Mariborski policisti so bili ob 19.18 obveščeni, da je prišlo do hude prometne nesreče na glavni cest G2 Slovenska Bistrica - Ptuj, v Šikolah, pred odcepom za Rače.

Tri osebe so v nesreči umrle, še vsaj dve naj bi bili poškodovani. Po prvih informacijah iz terena sta trčila dva osebna avtomobila, eno vozilo je popolnoma izmaličeno. 

»V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, in sicer dva osebna avtomobila,« je šele nekaj po 22. uri potrdil Branko Pivljakovič, policijski inšpektor v Policijski upravi Maribor.

»V enem osebnem avtomobilu je bila voznica, v drugem osebnem vozilu pa poleg voznika še trije potniki. Umrli so trije ljudje. Voznica v osebnem avtomobilu ter potnika v drugem osebnem avtomobilu, zadaj levo in zadaj desno,« je na prizorišču nesreče še pojasnil Pivljakovič. O stanju poškodb voznika drugega osebnega avtomobila in sopotnika na prednjem sedežu policija še nima informacij, a kot lahko zatrdijo nista v življenjski nevarnosti.

Pokojna voznica, ki je peljala iz smeri Slovenske Bistrice, je Ptujčanka, stara 44 let. Starosti ostalih žrtev in udeleženih v nesreči še niso potrjene, šlo naj bi za starejše od 60 oziroma 70 let.

Vzrok prometne nesreče še ni znan. Kot smo izvedeli neuradno, bi lahko šlo za prehitevanje v škarje.

Na kraju sta bila, poleg policije in gasilcev, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurni državni tožilec iz ODT na Ptuju.

Glavna cesta je še vedno zaprta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice