25-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti od zadaj trčil v traktor, zaradi česar ga je odbilo v vozilo 46-letnega voznika na nasprotnem pasu. 25-letnik je pri tem utrpel hude poškodbe.

Policisti so bili včeraj, ob 12.10, obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Lenartom in Benediktom v kraju Spodnji Žerjavci. 

Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled in ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Lenarta v smeri Benedikta. 

Kaj se je zgodilo?

V kraju Spodnji Žerjavci je zaradi neprilagojene hitrosti od zadaj trčil v kmetijski traktor, ki ga je prav tako v smeri Benedikta pravilno po desnem prometnem pasu vozil 56-letni voznik. 

Povzročiteljevo vozilo je po trku v kmetijski traktor odbilo na nasprotni prometni pas in trčil v vozilo, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 46-letni voznik osebnega avtomobila. 

Pri trčenju je povzročitelj utrpel hude telesne poškodbe, 34-letna sopotnica v drugem vozilu pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Povzročitelju bo izdana odločba v hitrem prekrškovnem postopku.  

Zagorel tiskarski stroj, pet delavcev se je pri tem zastrupilo

Včeraj ob 13.29 so bili policisti obveščeni o požaru v podjetju v okolici Maribora. Pri ogledu so policisti ugotovili, da je tuja krivda izključena. 

Do požara je namreč prišlo zaradi pregretja pnevmatske zavore na tiskarskem stroju, pri tem pa se je požar razširil na celoten stroj, ki so ga pogasili delavci podjetja sami. 

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je pet delavcev poiskalo zdravniško pomoč, v požaru pa je nastala materialna škoda za okoli 30.000 evrov.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure dne 21. maja 2022 do 5. ure 22. maja prejeli 378 klicev, med katerimi je bilo 95 interventnih dogodkov.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • devet kaznivih dejanj,
  • prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije, v kateri se je šest oseb lažje telesno poškodovalo,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • pet povoženj divjadi,
  • 23 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 17 kršitev na javnem kraju in šest v zasebnih prostorih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

MATEJ (nepreverjen)

SEDAJ PA CRKNI V BOLNIŠNICI, KRETENSKI DIVJAK!

Starejše novice