Vir: bralka Ptujinfo
Močnejše krajevne nevihte so včeraj popoldne v Podravju pokazale zobe. Velike posledice so pustile tudi na Ptuju in okolici. Med drugim je zalilo gostinski lokal, iz kar devetih stanovanjskih objektov pa so morali izčrpati meteorno vodo.

Napovedi vremenoslovcev so včeraj uresničile. Močna krajevna neurja so tako zajela Štajersko, predvsem Ptuj in njegovo bližnjo okolico.

V času neurij je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje na območju Ptuja prejela kar 18 prijav dogodkov. Tako so aktivirali prostovoljna teritorialna gasilska društva, in sicer prostovoljna gasilska društva Ptuj, Grajena, Kicar, Pacinje, Podvinci in Spuhlja.

Gasilci so izčrpali meteorno vodo iz kleti devetih stanovanjskih objektov ter enega poslovnega objekta in dveh dvorišč, pokrili so odkrito streho, odstranili tri podrta drevesa in očistili 150 metrov cestišča.

Težave tudi v Destrniku in Gorišnici

Poleg tega so na območju Destrnika gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Destrnik odmašili odtok in preprečili zalivanje gostinskega lokala, na območju Markovcev pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Prvenci - Strelci izčrpali meteorno vodo iz kleti stanovanjske hiše.

Do težav pa je prišlo še na območju Gorišnica, zaradi česar so aktivirali prostovoljna gasilska društva Gorišnica, Formin, Moškanjci, ki so iz kleti treh stanovanjskih hiš in enega poslovno stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo ter na enem poslovnem objektu očistili odtočne žlebove ter omogočili odtekanje vode.

Starejše novice