Vir: Promet.si
Na podravski avtocesti je prišlo do hujše nesreče. 61-letna voznica je namreč po avtocesti peljala vzvratno, vanjo pa je z avtom trčil 32-letnik. Povzročiteljica se je v nesreči huje poškodovala.

Včeraj ob 16.38 so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o prometni nesreči na avtocesti A4 oziroma podravski avtocesti, v neposredni bližini počivališča Podlehnik, v smeri od Maribora proti Gruškovju.

  Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 61-letna voznica peljala vzvratno, ko je v njeno vozilo od zadaj s svojim vozilom trčil 32-letnik. Povzročiteljica je bila v nesreči huje telesno poškodovana, potnica v njenem vozilu in voznik drugega vozila pa sta bila lažje telesno poškodovana. 

  Zaradi posledic prometne nesreče in opravljanja ogleda je bila avtocesta zaprta med 16.55 do 21. ure, obvoz pa je bil urejen preko počivališča Podlehnik.  

  Policisti prometno nesrečo obravnavajo kot sum kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

  Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

  Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 245 klicev, med temi 112 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

  V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije,
  • prometno nesrečo III. kategorije,
  • 11 povoženj divjadi,
  • dve vozili sta bili voznikoma zaseženi,
  • štiri prijave kršitev javnega reda in miru, od tega ena v zasebnem prostoru.

  Komentarji (2)

  prasenović (ni preverjeno)

  kje pa to piše
  da po avtocesti ne smeš voziti rikverc

  PROVALNIK (ni preverjeno)

  Vsepovsod. Minimalna hitrost zakonsko tudi obstaja, isc. 60km/h. Pa še to le takrat, ko si v to prisiljen (stalni zastoji poleti, nesreče ipd.). Če bi vozil rikverc bi to fizikalno pomenilo celo negativno hitrost, vsaka taka hitrost v smeri AC pa je manjša od +60km/h.

  In reply to by prasenović (ni preverjeno)

  Starejše novice