Miha Lešnik bo od Silva Drevenška prejel 70.000 evrov odškodnine zaradi duševnih bolečin ob umoru staršev. Izplačilo odškodnine bo možno šele po prodaji hiše, kjer pa bo svoje vzela tudi banka, saj Drevenšek od trojnega umora ne odplačuje kredita.

Lešnik je od Drevenška zaradi duševnih bolečin, ker mu je umoril oba starša, zahteval 70.000 evrov odškodnine. Odškodnine za duševne bolečine ob izgubi sestre v istem postopku ni zahteva. Drevenškov odvetnik Andrej Kac je sicer v postopku ugovarjal višini odškodnine.

»Imel ta ugovor višine, to je sodišče razpravljalo, o tem se je razpravljalo, o drugem se absolutno ni,« je dejal Kac.
 
»Temelju tako ni mogel ugovarjati, ker pravni temelj je podan vezano na kazensko sodbo, ki je pravnomočna. Medtem pa, ko po višini je nasprotoval, da bi sodišče dosodilo takšno odškodnino kot jo je,« pravi odvetnik Mihe Lešnika Daniel Planinšec.

Za smrt vsakega od staršev po 35.000 evrov

Po sodni praksi je tako sodišče Mihi Lešniku za vsakega od staršev potrdilo po 35.000 evrov in obresti, ki so pričele teči od dne vložitve tožbe.

»V tem primeru je zaradi samega načina kako je prišlo do smrti staršev, na kak način, sodišče dosodilo pač takšno odškodnino,« pravi Daniel Planinšec.

Spremenil priimek, stric ga želi posvojiti

Drevenškov sin se za zdaj za tožbo zoper svojega očeta še ni odločil. Njegov stric in skrbnik Miha Lešnik pa je na njegovo željo že poskrbel za spremembo priimka, da ne bi bil preveč zaznamovan. Zdaj čaka še na odločitev o odvzemu starševskega varstva, kar pomeni, da bi danes sedemletnega dečka njegov stric lahko tudi posvojil.

Drevenšek v pravdnem postopku za odškodnino ni sodeloval

Trojni morilec Silvo Drevenšek sicer v sojenju zaradi odškodnine ni želel aktivno sodelovati in je za vse postopke pooblastil svojega odvetnika.

»Gospod Drevenšek se v ta pravdni postopek ni vključil in tudi ni ugovarjal višine,« pravi Drevenškov odvetnik Andrej Kac.

S prodajo hiše do odškodnine, Drevenšek naj ne bi dobil ničesar

Plačilo odškodnine pa bo očitno možno šele po prodaji družinske hiše, kjer je Drevenšek lastnik polovice, druga polovica pa je po dedovanju po materi že v lasti otroka. Svoje bo sicer zahtevala tudi banka, saj že skoraj tri leta Drevenšek ne plačuje mesečnih obrokov kredita.

»Moji izračuni kažejo, da naj Drevenšek ne bi dobil od hiše nič. Vse bo šlo za poplačilo banke in pa odškodnine,« pravi Planinšec.

Noben denar ne nadomesti izgube

V sodbi v okviru odškodninske tožbe je sodnica zapisala, da noben denar ne more vzpostaviti prejšnjega stanja, saj človeško življenje nima cene. Kljub temu, da je ugovarjal višini odškodnine, se s tem strinja tudi Drevenškov odvetnik.

»To je nepredstavljiva tragedija, tako da noben denar ne nadomesti te njegove izgube,« pravi Andrej Kac.

Silvo Drevenšek sicer zaporno kazen že prestaja na Dobu, kjer čaka tudi na odločitev vrhovnega sodišča, kamor je njegov odvetnik vložil pritožbo zoper sicer že pravnomočno sodbo.

Komentarji (2)

Renata (ni preverjeno)

Tega denarja ne bo žal nikoli videl. Od takega pacienta že ne. Ampak je pa skrb zbujajoče, kako malo je vredno človeško življenje. Resda je odškodnino zahteval le za starša, ampak 35.000/življenje? Mislim, da ga bo tole le obteževalo. Ne bo mogel najti miru, dokler se bo ukvarjal s tem izmečkom, denarja pa tako ali tako ne bo nikoli videl, vsaj takšne vsote ne. Vsi mi davkoplačevalci pa bomo plačevali življenje tega izmečka, kar bo v vseh letih krepko preseglo 35.000€.

žaga d.oo. (ni preverjeno)

kolikšna pa je cena za učiteljico

In reply to by Renata (ni preverjeno)

Starejše novice