Slika je simbolična.
Na mariborski srednji šoli naj bi dijak na skrivaj posnel spolni odnos med dijakoma, posnetek je končal na spletu. Na isti srednji šoli naj bi prejeli tudi grožnjo z razstrelivom.

Na mariborski srednji šoli so zavladali poostreni ukrepi, vključena je tudi policija. Kot neuradno poroča Večer, naj bi se na šoli v zadnjih dneh zgodila dva incidenta.

Na družbenih omrežjih se je začel širiti posnetek spolnega akta med dijakoma, ki ju je drug dijak na skrivaj posnel v toaletnih prostorih šole. 

Prav tako naj bi na isti šoli prišlo do grožnje z eksplozivnim sredstvom.

Ravnateljica šole je za Večer oboje potrdila in dodala, da je grožnja z razstrelivom »priletela preko komunikacije eAsistent«. Na šoli zato domnevajo, da grožnje ni poslal tisti, čigar račun je bil uporabljen, ampak da gre za krajo identitete in vdor v računalniški sistem

Za razstrelivo, ki je bilo omenjeno v grožnji, so kasneje ugotovili, da gre za orožje iz računalniških iger.

Na šoli uvedli poostrene ukrepe

Na straneh Srednje šole za oblikovanje Maribor smo zasledili obvestilo, ki je bilo naslovljeno na starše dijakov. 

»Obveščamo vas, da se na šoli pojavljajo grozilna sporočila, fotografije in video posnetki, ki se z neprimerno vsebino širijo po družbenih omrežjih, hkrati se kreirajo nove skupine, z namenom škodovanja šoli, dijakom in zaposlenim, ki še dodatno poskušajo ovirati normalno delo in ugled šole,« je sporočilo vodstvo šole.  

Dodajajo, da so v sodelovanju s policijo in v skladu s protokoli sproženi postopki za odkrivanje povzročiteljev takšnega trenutnega stanja.

Strogo prepovedali uporabo mobilnih telefonov

Pouk na šoli poteka normalno, sprejeti so dodatni ukrepi za povečanje varnosti.

Vodstvo šole starše prosi, da se doma pogovorijo z dijaki o posledicah snemanja, razpošiljanja, preverijo vsebine na mobitelih ter vsebine računalniških iger, še posebej spletnih, v katere so dijaki vključeni.

»Dejanja so zavržna in si zaslužijo najvišjo kazen,« je medtem za Večer povedala ravnateljica Nadja Jager Popović. Dodala je, da imajo zaposleni v šolah pri nadzoru učencev precej zvezane roke.

Med ukrepi, ki so jih lahko uvedli je povečano število varnostnikov, stroga prepoved mobilnih telefonov v šoli, začeli so zaklepati vhod v šolo. 

Starejše novice