Slika je simbolična.
Nekateri šoferji šolskih prevozov naj bi na avtobusne postaje prihajali prehitro in tako odpeljali kar brez učencev, saj teh, toliko (pre)zgodaj, še ni na postajah.

Milana Klemenca, sicer svetnika iz svetniške skupine Liste Andreja Čuša, so na svetu staršev Osnovne šole Olge Meglič opozorili, da avtobusi in kombiji izvajalca šolskih prevozov na nekatera postajališča pridejo prehitro in odpeljejo še pred predpisanim voznim redom. 

To pomeni, da velikokrat otrok ne poberejo. Otroci tako zamudijo v šolo, saj avtobus ali kombi odpelje pred uro v voznem redu, celo toliko prehitro, da otrok še ni na postaji. 

Otrokom nato preostane le, da pešačijo do šole ali se starši zjutraj individualno dogovorijo za prevoze do šole. 

»Prav tako se dogaja, da se s šolskimi prevozi v kombijih vozi večje število otrok od dovoljenih ter da se ustavljajo izven predpisanih postajališč,« dodaja Klemenc v pobudi. 

Kaj odgovarja Arriva? 

Na pobudo so Klemencu odgovorili pri Arrivi, izvajalcu šolskih prevozov, ki so motivirani, da zadevo razrešijo. 

»Omenjeni osnovni šoli smo kot uporabnici storitev v vsakem trenutku na razpolago na vseh naših kontaktih tudi, če se ne bodo obrnili na za posamezno področje odgovorno osebo, bo njihov apel posredovan ustreznemu zaposlenemu v podjetju,« odgovarjajo na Arrivi. 

Pri tem pa izpostavljajo, da morajo biti pobude konkretizirane. »Tudi v našem interesu je namreč, da se, če obstaja kakršnokoli neskladje med storitvijo, kot bi jo naj izvajali in dejanskim izvajanjem, to odpravi,« zaključijo. 

Ne predčasni prihodi, temveč zamuda, pa še ta med snežnim metežem

Za več pojasnil pa smo se obrnili na Arrivo, kjer so za Ptujinfo pojasnili, da so zadevo že do potankosti preučili. V začetku oktobra so se na podlagi pobud svetnikov na njih obrnili iz Mestne občine Ptuj. 

Na Arrivo so prejeli konkretno navedbo, ki je bila vezana na postajališče v Krčevini pri Vurbergu ter na predvidevanje, da voznik ni ustavljal na pravilnem postajališču na na za to določenem mestu. Ugotovili so, da so vožnje izvajali pravilno in s postankom na ustreznem postajališču. 

Januarja se je občina ponovno obrnila na Arrivo, tudi tokrat na podlagi splošne svetniške navedbe. Februarja se je Osnovna šola Olge Meglič obrnila na Arrivo z informacijo, da naj bi na enem od odhodov prišlo do večje zamude in splošno navedbo, da naj bi se to dogajalo vseskozi. 

»Preverili smo vse odhode avtobusa na navedeni liniji za obdobje enega meseca in ugotovili, da je prišlo do ene šest minutne zamude in ene večje zamude na drugem krogu v času snežnega meteža, ko so bile vozne razmere zelo slabe in je prihajalo do zastojev na praktično vseh trasah. 

Do omenjene zamude je prišlo zaradi višje sile, najbolj pomembno pa je, da je prevoz tudi v oteženih vremenskih razmerah bil izveden varno in so vsi potniki varno prispeli na svoj cilj,« so jasni na Arrivi. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Drejc (nepreverjen)

Samo, da se pritožujemo. Bus prej zamuja, kot pa predčasno odhaja s postaje. Saj nismo hitrejši od Japonske, dajte no. Pa naj malo peš hodijo kdaj. Jih gledam, ko čakajo po 20 minut, da se zapeljejo en kilometer do Olgice

Starejše novice