Slika je simbolična.
Konec tedna je na večjem javnem praznovanju prišlo do množičnega pretepa, v katerem so zabodli osebo, dva vpletena pa sta bila poškodovana. A to še ni vse, policisti so morali posredovati še dvakrat.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so bili v petek, 26. maja, nekaj pred polnočjo obveščeni o večjem in množičnem pretepu na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer je potekal Festival cvička.

Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi prišlo do spora in pretepa oseb, ki se med seboj poznajo. 

Eden izmed kršiteljev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, prav tako so v bolnišnico odpeljali še dva udeleženca pretepa. Še en moški naj bi bil lažje poškodovan, vendar je pred prihodom policistov kraj zapustil. 

Našli in zasegli so tudi nož, enemu izmed kršiteljev pa so zasegli še hladno orožje bokser. Pri tem pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge. 

Policisti po morali množičnemu pretepu posredovati še dvakrat

Že čez eno uro, ob 1.14, so policisti ponovno prejeli več klicev na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. 

Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so 27-letnega kršitelja izsledili in vzpostavili javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. 

Zbrali so obvestila in ugotovili, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil obiskovalce, v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil tudi policiste. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. 

Policisti pa so morali znova posredovati nekaj po 5. uri, ko so prejeli obvestilo, da naj bi na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje. Med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov.

Osebe so pred prihodom policistov pobegnile s kraja, pri čemer pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev.

Starejše novice