Slika je simbolična.
Je permisivna vzgoja staršev šla predaleč? To se sprašujejo tudi nekateri uporabniki družbenega omrežja Facebook, ki so bili osupli nad zapisom mame, ki se je obregnila nad discipliniranjem njenega otroka.  

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis mame, nad katerim se je usul plaz kritik. V zapisu mama ostro obsoja vedenje učiteljice, ki naj bi po njenih besedah lahko otroku povzročilo trajno psihološko škodo. 

In kaj je zagrešila učiteljica?

V zapisu avtorica navaja, da je njen otrok na sprehodu brcnil mačko, nakar ga je učiteljica vpričo drugih otrok okregala.

Mati je ob tem zapisala: »Učitelji naj učijo, ne pa, da vzgajajo, to naj prepustijo nam, bomo že po svoje naredili.«

Otrokovo dejanje pa je poskušala opravičiti, s tem, da mački preživijo padce in jim tudi brca ne bo povzročila škode. 

Na koncu je uporabnike foruma, kjer je objavila svoj zapis Nora učiteljica, posvarila, da je njenemu otroku z oštevanjem učiteljice lahko bila storjena trajna psihološka škoda. 

»Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov«

Nenavadno pritoževanje nad učiteljico je nemudoma zaokrožilo po spletu, veliko uporabnikov je bilo zgroženih nad odzivom matere.

Nekateri so tudi delili vzgojne ukrepe, ki so jih bili sami deležni v preteklosti, ob tem pa se spraševali, ali so nekateri starši šli z (ne)vzgajanjem otrok predaleč.

»Zdaj starši v šolo pridejo z odvetnikom. Svoje sončke in prestolonaslednike zavijejo v vato. S tem jim ne delajo usluge. Nasprotno. Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov,« je ostro obsodil stanje današnje družbe eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Facebook. 

Komentarji (4)

Meri (ni preverjeno)

Težko za otroka, da ima tako noro mamo!

NOČNI (ni preverjeno)

Mama je, kar se vzgoje tiče, svoje že naredila. Srečen vsak, ki jo je zgrešil!

Asyi (ni preverjeno)

Prav. Taksne starse naj se oglobi za vsako malenkost, ki jo bo povzrocil kot otrok in kasneje. Ceprav se mi zdi to cista provokacija, saj ne morem verjeti, da bi bil kdo tako zelo izgubljen, da bi sploh mislil resno s taksnim zapisom.

Danvid (ni preverjeno)

Načeloma ima prav kaj se ima učitelj dret na otroka'naj se dere na svojega.Učitelji so tam da učijo ne pa se derejo.Samo poglejte z kakšnimi zvijačami poskušajo poizvedovati o otrokovi družini'celo v učbenikih.Učijo jih 79%navlake ki je nikoli ne bodo potrebovali,dobri ampak to ni njihova krivna ampak izprijena šolska smernica .Ta mladi učitelji so že pogruntalu in niso več tako zagrenjeni kot ta stari dinozavri,ki še malo pred penzijo zajebavajo.

Starejše novice