Na mariborski pošti na Slomškovem trgu je prišlo do verbalnega in fizičnega obračuna, v katerem je bil udeležen tudi mariborski poslanec SDS-a Dejan Kaloh.

Včeraj okrog pol dvanajste ure dopoldan je v poštni poslovalnici na Slomškovem trgu prišlo do kršitve javnega reda in miru. Moški, ki se je pogovarjal s poštno uslužbenko, je povzdignil glas in se začel z njo prepirati.

Vmes je posegel poslanec SDS-a

Po besedah poslanca SDS Dejana Kaloha, ki je bil priča dogodku, vzrok za jezo moškega ni bil pogoj PCT, kot bi sprva pričakovali, temveč ga je zmotila določena poštna storitev. Stvari so potem hitro ušle izpod nadzora:

»Moški je začel povzdigovati glas, kričati, da smo Slovenci cigani, ciganska slovenska država. V nekem trenutku je čisto izgubil razsodnost in začel kričati na uslužbenko, da jo bo ubil.« 

Kaloh pravi, da so v tistem trenutku moškega slišali že vsi prisotni v poslovalnici, njegovo kričanje pa da je v prisotnih vzbudilo precej nelagodja. Uslužbenki je še naprej grozil s smrtjo.

Poslanec SDS-a ga je zato poskušal pomiriti, a mu to ni uspelo; moški je nadenj »spustil kletvico« in z grožnjami nadaljeval.

Kaloh je zato poklical policijo. Med čakanjem na prihod policije je moški zapustil poslovalnico in medtem Kaloha udaril po hrbtu.

Policija vročekrvneža že izsledila

Moški policije ni želel počakati; ko je ta prišla na kraj nesreče, so opravili postopek s Kalohom in uslužbenko, moškega pa so, najverjetneje na podlagi osebnih podatkov, ki jih je posedovala pošta, izsledili.

Policisti bodo proti storilcu uvedli hitri postopek zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Prejel bo denarno kazen.

Čeprav Kaloh ni utrpel nobenih poškodb, pa incident označuje kot »res neprijetno izkušnjo«:

»Ljudem ne samo popuščajo živci, ampak so eni že res skrajno primitivni. Če nekdo nekomu večkrat grozit z ubojem, ne vem, kam smo prišli.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice