Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policisti Policijske postaje Ormož so imeli pretekli konec tedna polne roke dela z vinjenimi vozniki, večkrat so posredovali pri kršenju javnega reda in miru.

V petek, 6. avgusta, so policisti ob 00.25 na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,87 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku je bil odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V soboto, 7. avgusta, so obravnavali štiri pomembnejše dogodke. Ob 15.28 so imeli v postopku voznika tovornega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,42 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja, proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21.00 so obravnavali kršitev javnega reda in mira, kjer se je občan nedostojno vedel do občanke. Zoper kršitelja sledi odločba v hitrem postopku prekrškovnega organa Policijske postaje Ormož zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in mira. 

Ob 21.40 so osebi proti potrdilu o zasegu zasegli neznano praškasto snov bele barve, za katero obstaja sum ga gre za prepovedano substanco - drogo. Po prejeti strokovni analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa Policijske postaje Ormož.

Ob 23.12 so obravnavali kršitev javnega reda in mira, kjer je mož udaril ženo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo, 8. avgusta, so policisti, ob 18.50, sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja izsiljevanja. Po zbranih vseh obvestilih bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 19.10 je bila patrulja napotena na kršitev javnega reda in miru. Patrulja pri zbiranju obvestil od prijavitelja ni ugotovila elementov prekrška, je pa bil močno pod vplivom alkohola. Prijavitelju je bilo izrečeno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

Ob 20.11 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Ob 22.50 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Zoper udeleženca bo na okrajno sodišče napisan predloga za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve zakona o pravilih v cestnem prometu, saj je bil voznik tudi prekomerno pod vplivom alkohola.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice