Policisti Policijske uprave Maribor so imeli v zadnjem dnevu polne roke dela. Med drugim so obravnavali primere nedovoljenega prehoda državne meje, prijeli pa so tudi državljana Burkina Faso, ki je želel nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Avstrije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Mejo je prestopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga zato oglobili.

Popoldan pa so imeli v postopku še državljanko Slovenije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Štajerski policisti prijeli državljana Burkina Faso

Včeraj dopoldan so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica prijeli državljana Burkina Faso, ki je na zeleni meji nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Policisti ga bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 377 klicev, od tega 123 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 22 kaznivih dejanj,
  • 26 prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 11 povoženj divjadi,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, tri na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • tri požare.

Starejše novice