Vir: PU Celje
Šest mladoletnikov in ena polnoletna oseba so v pretepu poškodovali dva mladoletnika.

Celjski policisti so bili 3. februarja letos, v jutranjih urah, obveščeni o pretepu na Ljubljanski cesti v Celju.

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil ter pridobljenimi posnetki video nadzornih sistemov, so ugotovili, da je sedem oseb od tega šest mladoletnih, napadlo dve mladoletni osebi, pri čemer so enega huje poškodovali, enega pa lažje.

Napadli zaradi želje po zbujanju strahu

V preiskavi so ugotovili, da napadu skupine na dva mladoletnika niso botrovale medsebojne zamere in da napadena mladoletnika nista dajala povoda za nasilno dejanje. 

Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki.

Sedmerica je osumljena kaznivih dejanj sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, lahka telesna poškodbe, huda telesna poškodba in nasilništvo.

Vir: PU Celje

»Nasilna dejanja storjena na tak način so še posebej zahrbtna, zavržna in nedopustna,« sporočajo policisti: »Mladoletnika, nad katerimi so se znesli, niso zaznamovale zgolj telesne poškodbe, pač pa tudi občutek ponižanja in strahu.«

Dodajajo, da je vsakršno nasilje nedopustno. 

Policisti bodo tudi vnaprej ravnali tako, da bomo prvotno zaščitili žrtve nasilja, zoper osumljene nasilneže pa dosledno ukrepali.

Komentarji (1)

HYPOKRAT (ni preverjeno)

Veste, kaj bi bilo prav zavržno? Če bi ta dva mladca slučajno bila borilno uvežbana in bi ostalih šest v obrambnem smislu pošteno nabila, potem pa še vsakega od njih v namen boljšega pomnjenja dogodka po frisu stuširala s solzilcem, potem pa bi palicaji napadena obravnavali za nasilje. TO BI BILO ZAVRŽNO! In tako bi se tudi zgodilo, če bi scenarij bil tak...

Starejše novice