Slika je simbolična.
Policisti Policijske postaje Ormož poročajo o pomembnejših dogodkih v minulih 24 urah.

Na Policijski postaji Ormož so v času od 7. ure dne 6. decembra 2022, do 7. ure dne 7. decembra 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

Voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom drog

Ob 15.20 so policisti odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen hitri test za prepoznavo prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven.

V nadaljevanju je bil kršitelju odrejen še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Ker je voznik pregled odklonil, bodo zoper njega na okrajno sodišče podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.

Ob 16.16 so bili ormoški policisti obveščeni še o ugriza psa. Policisti so na kraju ugotovili, da je pes ugriznil kolesarja in lastniku izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Ob 5.02 so policisti na potniškem vlaku v Moškajncih izsledili dva tuja državljana, za katera je bilo ugotovljeno, da sta pred tem na območju Središča ob Dravi prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu in bo uveden ustrezen postopek

Ustavljena tudi dva vinjena voznika

Ob 22.21 uri so na glavni cesti izven naselja Zamušani kontrolirali voznika mopeda, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola.

Tudi alkotest je nato pokazal 0,66 miligrama alkohola na liter v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odrejeno pridržanje ter izdan plačilni nalog.

Ob 22.44 so na lokalni cesti v naselju Sodinci kontrolirali voznika tovornega avtomobila, pri čemer je bilo prav tako ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal 0,74 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku.

Tudi temu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa se bo podal obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Ormožu.

Starejše novice