Slika je simbolična.
Policisti so bili obveščeni, da so neznani storilci dva spomenika popisali s simboli svastike, ob kipih pa so razmetali tudi sveče in cvetlične aranžmaje.

V sredo zjutraj so policisti Policijske uprave Novo mesto v Sevnici ugotovili, da sta dva spomenika in cesta popisani s kljukastimi križi oziroma simboli svastike.

Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci v noči iz torka na sredo s sprejem rdeče-roza barve s simboli svastike popisali spomenika Savi Kladniku in marmorni obelisk s kiparsko kompozicijo iz brona in kamna na Trgu svobode z doprsnim kipom narodnega heroja Alojza Kolmana – Maroka (na stebrih pa je izpisanih še 64 imen padlih) iz leta 1958.

Neznanci so pri kipih razmetali tudi sveče in cvetlične aranžmaje, policisti pa so svastiko opazili tudi na vozišču na Prešernovi cesti. 

Policisti o okoliščinah dejanja še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti in poškodovanja tuje stvari.

Komentarji (2)

Meri (ni preverjeno)

Beseda svastika pomeni v srbohrvatskem jeziku svakinja :) Novinar oziroma novinarka napiši naslov pravilno, da so neznani storilci popisali spomenika s simboli Swastike :(

DELBOY (ni preverjeno)

Pizdarije se dogajajo vsako krat, ko imajo dijaki počitnice. Ne razumem, kako policija ne uvidi tega vzorca in taktično ne nastavi pasti. Recimo na taka mesta palicaje v civilu...

Starejše novice