Poročamo o novi utopitvi ...

V dopoldanskih urah je prišlo do nove tragedije na Soboškem jezeru, priljubljeni destinaciji pri Murski Soboti. Spomnimo, niti tri tedne nazaj je v istem jezeru utonil 45-letnik iz območja Upravne enote Pesnica.

Očividci so iz gramoznice potegnili truplo moškega. Po neuradnih informacijah gre za domačina.

Tragičen dogodek so potrdili na Policijski upravi Murska Sobota, a bodo več informacij posredovali po zbranih obvestilih.

Občina opozarja: Kopanje v Soboškem jezeru na lastno odgovornost

Na nov tragični dogodek v Soboškem jezeru se je odzvala tudi Mestna občina Murska Sobota.

»V Mestni občini Murska Sobota iskreno obžalujemo dogodek na Soboškem jezeru, v katerem je življenje izgubil naš občan.  Ponovno izpostavljamo, da Soboško jezero nima statusa kopalnih voda in je zato kopanje v njem na lastno odgovornost. Po do zdaj znanih podatkih se je dogodek zgodil na neurejenem delu Soboškega jezera v smeri proti Rakičanu. Ostale okoliščine preiskuje policija,« so zapisali na soboški občini.

Tragedija za tragedijo ...

V Soči, pri Kajak centru v Solkanu, je včeraj popoldne utonil desetletni deček. Fant naj bi se želel okopati nad brzicami pred kajakaškim centrom, a ga je začel odnašati močan tok, ki ga je nato povlekel pod vodo.

Po poročanju Primorskega dnevnika gre za desetletnega dečka iz Ljubljane. Nesreča se je zgodila pri kajakaškem centru, kjer se je deček kopal. 

Za 80-letnega Kranjčana pa je bilo usodno morje. V torek okoli 16.30 so v Fiesi iz morja potegnili onemoglo osebo in jo oživljali do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči, a je dežurni zdravnik na kraju lahko ugotovil le, da je oseba umrla. Po podatkih policije gre za 80-letnega moškega iz Kranja.

Starejše novice