Slika je simbolična.
Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljene in ga celo pridržali.

Policisti mariborskega operativno komunikacijskega centra so med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 271 klicev, od tega 88 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo velike tatvine in ogrožanje varnosti,
  • 17 prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami,
  • trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so vozilo zasegli,
  • enemu kršitelju je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o pravilih cestnega prometa,
  • 12 kršitev javnega reda in miru, in sicer šest na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru.

Pijanega voznika pridržali

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj v Rucmancih ob 21.30, ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku preizkusa alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku je bilo ugotovljeno, da ima v organizmu 0,80 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljene.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter nezagotovitve prevoza do naslova bivanja je bil kršitelj pridržan. Zoper kršitelja je podan obdolžilni predlog na pristojno okrožno sodišče. Glede kršenje prepovedi omejitve gibanja med 21. in 6. uro, je bil kršitelj opozorjen.

Odtujil orodje in gorivo

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so včeraj ob 8. uri v Slovenski Bistrici obravnavali veliko tatvino, kjer je neznani storilec na gradbišču vlomil v kontejner z orodjem. Iz kontejnerja je odtujil razno orodje. Nato je še pristopil do delovnega stroja, iz katerega je iztočil okoli 50 litrov nafte. S tem dejanjem je oškodoval več podjetij v skupni vrednosti za 20.500 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice