Slika je simbolična.
Ptujski policisti so pretekli konec tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Ptujski policisti so med preteklim koncem tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov. 

V petek, 29. septembra, so bili obveščeni o padcu kolesarja na Potrčevi cesti na Ptuju. Ugotovili so, da ne gre za prometno nesreči, kolesar je padel zaradi epileptičnega napada. Ni zadobil telesnih poškodb. 

Sprejeli so prijavo o poškodovanju delovnega stroja na ptujski Ranci. Neznanec je pristopil do parkiranega delovnega stroja in v prednje steklo na kabini vrgel kamen in ga poškodoval. Odgovorila oseba je umaknila predlog za pregon kaznivega dejanja. 

Sprejeli so prijavo poškodovanja stekla na oknu stanovanjske hiše na Ptuju. Ugotovili so, da so neznanci metali kamne v stanovanjsko hišo in pri tem razbili steklo na oknu. Pri tem je nastalo škode za približno 500 evrov. Sprejeli so ovadbo, opravili ogled kaznivega dejanja.

Na policijsko postajo so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Naznanitelj jo je dobil pred časom v pretepu v gostinskem lokalu v okolici Ptuja. V zadevi bodo zbirali obvestila za izsleditev neznanca. 

Na postajo so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja goljufije. Neznanec je preko Facebooka preslepil oškodovanko, da ji bo po nakazilu sto evrov po pošti poslal jakno, česar pa ni storil. Sprejeli so ovadbo in zadevo v reševanje odstopili postaji v Podlehniku. 

V Krčevini pri Vurbergu so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila. Ta je zaradi nepravilnega srečanja trčil v drugo vozilo. Opravili so ogled in povzročitelju izdali plačilni nalog. 

V Bukovcih so obravnavali dogodek, ko je oseba padla z lestve in se telesno poškodovala. Opravili so ogled kraja poškodbe in po zbranih obvestilih ugotovili, da v zadevi ni elementov kaznivega dejanja, zato bodo podali poročilo na ptujsko državo tožilstvo. 

Iz ptujske bolnice so bili obveščeni, da zdravniško pomoč išče udeleženka prometne nesreče, ki se je popoldne zgodila v Kidričevem in sta se udeleženki dogovorili glede odgovornosti. Kasneje je povzročiteljica začutila bolečine in iskala zdravniško pomoč. Zbrali so obvestila in opravili ogled in ugotovili, da je povzročiteljica zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčila v drugo vozilo. Zoper njo bodo uvedli hitri postopek. 

V soboto več prometnih nesreč

V soboto, 7. oktobra, so na Zagrebški cesti obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo. Povzročil jo je neznanec, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drugi osebni avtomobil in po trčenju odpeljal. 

V Bratislavcih so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po nasprotnem pasu trčil v drugo vozilo. Opravili so ogled in povzročitelju izdali plačilni nalog. 

Obveščeni so bili o kršitvi javnega reda in miru na Prešernovi ulici. Ugotovili so, da je kršitelj žalil naznanitelja. Izdali so mu plačilni nalog. Do enake situacije je prišlo na Zadružnem trgu. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi odvzema prednosti trčila v moped, ki ga je vozila mladoletnica. Pri padcu mopeda se je poškodovala sopotnica na mopedu. Poškodovana motnica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ptujsko bolnico, kjer so jo oskrbeli. Zadobila je lahko poškodbo. Opravili so ogled kraja dogodka, povzročiteljici pa izdali plačilni nalog. 

Zoper mladoletno voznico mopeda bodo izdali obdolžilni predlog, ker je kot mladoletnica, mlajša od 16 let, na mopedu vozila sopotnico. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil neznani voznik avtobusa, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil, ga poškodoval in odpeljal s kraja. Priče so nudile registrsko številko avtobusa. Po zbranih obvestilih sledi hitri postopek. 

V Juršincih pijan moški 

V nedeljo, 8. oktobra, so intervenirali na javni prireditvi v Juršincih, kjer je red in mir kršil pijan moški, ki se kljub zakonitim ukazom s strani policistov ni pomiril. 

Da bi zagotovili javni red in mir so uporabili prisilna sredstva in kršitelja pridržali do streznitve. Izdali so mu plačilni nalog. 

V času intervencije je so policistov pristopil neznanec in začel žaliti policiste, zato so mu izdali plačilni nalog. 

Obravnavali so tudi poškodbo osebnega avtomobila na parkirnem prostoru, kjer je neznanec z ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu in oškodoval naznanitelja za petsto evrov. Oškodovanec je umaknil predlog za pregon. 

Starejše novice