Slika je simbolična.
Hrvaško obmorsko mesto je pretresla aretacija 33-letnega Nemca, ki je nedovoljeno snemal in hranil fotografije ter videoposnetke golih otrok.

V Rovinju, natančneje v turističnem kampu, so morali minulo nedeljo posredovati hrvaški policisti, saj so varnostniki opazili nenavadno početje enega izmed turistov. Moškega so varnostniki zadržali do prihoda policije, poroča Jutranji list.

Policisti so ugotovili, da je 33-letni nemški državljan v kampu snemal gole otroke. Zalotili pa so ga v gostinskem lokalu, kjer je z mobilnim telefonom na prikrit način nepooblaščeno snemal in fotografiral gole otroke, ki so se kopali in uživali v sončnem vremenu.

Policisti so pridobili sodno odredbo za preiskavo avtodoma, s katerim se je 33-letnik pripeljal v Istro in v katerem so našli več prenosnih računalnikov, fotoaparatov, mobilnih telefonov in druge opreme z različnimi fotografijami in posnetki obremenilne vsebine.

Zato so moškega včeraj popoldne skupaj s kazensko ovadbo predali pripornemu nadzorniku, pristojno tožilstvo pa bo zanj predlagalo enomesečni preiskovalni pripor, ker je poleg nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja tuj državljan, zato obstaja tudi nevarnost pobega, še poroča Jutranji list.

Komentarji (1)

PACIENT GVIDO (ni preverjeno)

Ne kontam, zakaj se potem ne prepove otroški "nudizem"...?

Starejše novice