Foto: Stanko Kozel
Z junijem prične svojo vožnjo po reki Dravi turistična ladjica Čigra. Kaj ponuja in kakšen bo njen vozni red?

Z mesecem junijem si boste veduto mesta Ptuj lahko pogledali iz čisto posebne perspektive. Z vožnjo namreč prične turistična ladjica Čigra, ki je trenutno še zasidrana v Pristanišču Ranca, a vsako poletje popestri dogajanje za domačine in turiste.

Pogled na najstarejše mesto malo drugače

Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da boste lahko od junija do septembra poglede z reke Drave in Ptujskega jezera na najstarejše slovensko mesto in zelene griče ujeli tudi s turistično ladjico Čigra.

Ladjica sprejme do 20 oseb, ena vožnja pa traja 60 minut.

Plovba bo potekala po ustaljeni poti

Potek plovbe je iz Pristanišča Ranca do Gostilne Ribič in naprej do Terme Ptuj, pa nazaj.

Kakšna je cena vožnje?

Otroci do 12. leta se vozijo brezplačno, za ostale je vstopnina osem evrov. Možen je tudi individualni najem, ki stane 100 evrov in ga je potrebno rezervirati vsaj en dan pred vožnjo.

Za kontakt se lahko obrnete na Komunalno podjetje Ptuj in njihovo telefonsko številko 02 787 51 11 ali na elektronsko pošto [email protected].

Sporočajo še, da v primeru slabega vremena in ob neprimernem vodostaju reke Drave vožnja z ladjico ni mogoča. Ob polni zasedenosti Čigra ne ustavi na vmesnih vstopnih mestih.

Voden ogled

Voden ogled na turistični ladjici Čigra je možen za vse, ki bi o tem območju radi izvedeli več. Izvajali se bodo od junija do septembra.

V okviru turističnega vodenega ogleda na ladjici Čigra se lahko pobližje spoznate tako s kulturno kot tudi z naravno dediščino v neposredni bližini starega mestnega jedra, sporočajo iz občine.

»Reka Drava, ki po prečkanju avstrijsko-slovenske meje kmalu priteče tudi na Ptuj, je že od nekdaj neločljivo povezana z mestno zgodovino. Konec 70. let 20. stoletja je nastalo še največje stalno jezero na Slovenskem – Ptujsko jezero. Gre za izjemno pomemben naravni rezervat, saj na področju jezera in ob njem živi več kot 230 vrst različnih ptic.«

Povpraševanje za ogled lahko pošljete na [email protected].

Vodenje vsebuje vožnjo s turistično ladjico Čigra po Ptujskem jezeru in strokovno vodenje s turističnim vodnikom na ladjici ter traja 60 minut.

Vstopno mesto za vodeni ogled je na pomolu pri Gostilni Ribič.

Starejše novice