Odvetnik Silva Drevenška ni imel dovolj časa, da bi se pripravil na današnje sojenje. Sodnica in tožilka sta prepričani, da gre le za zavlačevanje. Pooblaščenec oškodovanca je prepričan: »V času storitve umorov je bil prišteven.«

Drevenškov odvetnik Andrej Kac je dopolnitev gradiva, ki ga je pripravila komisija za fakultetna izvedeniška gmenja prejel v petek opoldne in trdi, da si do danes ni mogel pripraviti ustreznih vprašanj za sodnega izvedenca, ki so ga zaslišali po videokonferenci.

Dejal je, da je v petek gradivo proučeval tri ure in včeraj še dve uri.

»Ne gre za zavlačevanje, v kolikor pa bi šlo za zavlačevanje ima sodišče vedno vse popolne zakonite zakonske možnosti za preprečiti zavlačevanje,« je pred ptujskim sodiščem dejal Andrej Kac.

Sodišče 'skregalo' zagovornika, pooblaščenec zanj predlagal celo denarno kazen

Sodnica Katja Kolarič je zaradi zavlačevanja dvakrat vzela besedo Drevenškovemu zagovorniku.

Odvetnik Daniel Planinšec, ki kot pooblaščenec v sodnem postopku zastopa sina in brata umorjenih, je predlagal celo denarno kazen.

»Sodišče je danes že samo ugotovilo, da gre za zavlačevanje postopka in je skregalo zagovornika, jaz sicer sem predlagal, kot pooblaščenec oškodovanca, da ga tudi denarno kaznuje,« je dejal Planinšec.

Tožilka: »Gre za zavlačevanje postopka«

Vprašanja predsedniku komisije za fakultetna izvedeniška mnenja je postavljalo le tožilstvo. Drevenšek in njegov zagovornik sta molčala.

»Čeprav je po drugi strani obramba povedala, da je delala na zadevi kljub temu pet ur, zato je tožilstvo tudi zaključilo in ocenilo, da gre za zavlačevanje postopka,« je dejala tožilka Teja Kukovec Belšak.

Sodišče zagotovilo dodatni čas in se izognilo procesni napaki

Kljub vsemu je po zaslišanju sodišče vendarle ugodilo predlogu obrambe in zagotovilo osemdnevni rok za proučitev gradiva.

S tem je Drevenškovemu odvetniku vzelo tudi možnost, da bi se po izrečeni sodbi pritožil zaradi procesne napake.

»Sodišče pač na vsak način gre čisto do konca, da ne bi prišlo do kakšne procesne napake. Vse v smeri, da bi sodba, ki bo izrečena, obsedela,« pravi Planinšec.

Kako je na morilca vplival alkohol?

Sodni izvedenec je sicer temeljito pojasnil, s kakšnimi metodami je komisija ocenila psihofizično stanje trojnega morilca iz Gerečje vasi, a po mnenju njegovega zagovornika, ni odgovorila, kakšno vlogo je pri tem igral alkohol.

»Imamo izračun ob predpostavkah koliko alkohola je bilo popitega po dejanju, pa te predpostavke niso s popolnoma nobenim objetkivnim dejstvom dokazane oziroma izvedenka, ni pojasnila kako je prišla do teh količin,« je odločen Kac.

Planinšec: »V času storitve umorov je bil prišteven«

Dodatna pojasnila pa po mnenju pooblaščenca sina in brata umorjenih, ne bodo bistveno vplivala na izid sojenja.

»Namreč trije izvedenci so potrdili, že prejšnja dva izvedenca, da je bil v času storitve umorov prišteven,« še dodaja Planinšec.

Sojenje se bo nadaljevalo 28. julija in naj bi se po mnenju tožilstva in obrambe z izrekom sodbe končalo kmalu.

Komentarji (2)

Geza Bacsi - b… (ni preverjeno)

Na se scvre na električnem stolu. Tudi njegov zagovornik.

Meri (ni preverjeno)

Morilec in njegov odvetnik morata na električni stol ter konec debate !!

Starejše novice