23-letni osumljenec je po prepiru pretepel svoje dekle in babico, ki je utrpela hujše poškodbe in se še vedno bori za življenje.

V petek dopoldan so bili policisti obveščeni, da sta v stanovanjski hiši na območju Rač poškodovani dve ženski. Ena od njiju je utrpela hujše poškodbe glave.

Na kraj so napotili policista iz Policijske postaje Rače, ki sta ob izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje.

Obe ženski pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši. Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja sta policista osumljenemu odvzela prostost in ga pridržala.

Osumljenec pretepel dekle in babico, ta je še vedno v smrtni nevarnosti

Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili da se je 23-letni osumljenec tega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.

Po dejanju je osumljeni sam, po telefonu poklical reševalce in povedal, da je njegova babica sama padla in se poškodovala.

Njegova babica je utrpela zelo hude telesne poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in je hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo.

Osumljenec že star znan policije

Osumljenega so mariborski kriminalisti včeraj privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor. Za kaznivo dejanje poskus uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let.

Osumljeni je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

božidar (nepreverjen)

SAMA SI JE KRIVA ,KAJ SE PA VMEŠAVLE

Starejše novice