Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 244 klicev, od tega 83 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Policisti Policijske postaje Maribor II so 19. februarja obravnavali kaznivi dejanji drzne tatvine in ropa. Popoldne je v Novi vasi v Mariboru storilec na posebno predrzen način, odtujil denarnico z dokumenti in denarjem iz hiše oškodovanke. 

Isti dan je v večernem času na Studencih, skupaj še z drugim storilcem, z uporabo sile oropal starejšega moškega in mu odtujil denar. 

Na podlagi prepoznave policistov in oškodovanke, so jima policisti Policijske postaje Maribor II, 23. februarja, odvzeli prostost, odrejeno jima je bilo tudi pridržanje. 24. februarja sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki jima je odredil pripor. 

Oba sta bila v preteklosti že večkrat obravnavana in obsojena za tovrstna kazniva dejanja.

V naselju s hitrostjo 108 kilometrov na uro

Včeraj, okrog ob 12.30, so policisti Policijske postaje Ptuj, med merjenjem hitrosti z radarjem v naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, vozniku osebnega avtomobila tujih registrskih označb, izmerili hitrost vožnje 108 kilometrov na uro. 

Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče na Ptuju, kamor je bil tudi priveden.

Državljana Maroka predana hrvaškim varnostnim organom

Včeraj, okrog 11.30, so policisti Postaje mejne policije Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, odkrili dva tujca.

Šlo je za državljana Maroka, ki sta skušala na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so že predali hrvaškim varnostnim organom

Starejše novice